گنو ناامن ترین محور کوهستانی هرمزگان


گنو ناامن ترین محور کوهستانی هرمزگان به گزارش فاما کیش، کوه گنو به نسبت دیگر مناطق جنوب هرمزگان، هوایی معتدل دارد. این مکان به علت آب وهوا و طبیعت متفاوت، هم اهمیت زیست محیطی برای طبیعت دوستان پیداکرده و هم به یک نقطه گردشگری و تفریحی برای مردم تبدیل گشته است؛ اما جاده های منطقه حفاظت شده کوه گنو، همواره بی حفاظ اند و امنیت جاده هایش رهاشده است. نحوه ورود، خروج و توقف گردشگران با خودرو به درستی کنترل نمی گردد. این عدم کنترل ها سبب شده، همواره شاهد حوادث دل خراش و مرگ باری باشیم.


یادداشت از سامیه طهورنیان کوه گنو به نسبت دیگر مناطق جنوب هرمزگان، هوایی معتدل دارد. این مکان به علت آب وهوا و طبیعت متفاوت، هم اهمیت زیست محیطی برای طبیعت دوستان پیداکرده و هم به یک نقطه گردشگری و تفریحی برای مردم تبدیل گشته است؛ اما جاده های منطقه حفاظت شده کوه گنو، همواره بی حفاظ اند و امنیت جاده هایش رهاشده است. نحوه ورود، خروج و توقف گردشگران با خودرو به درستی کنترل نمی گردد. این عدم کنترل ها سبب شده، همواره شاهد حوادث دل خراش و مرگ باری باشیم. سقوط رانندگان به دره های این کوه به دلایلی چون ایمن نبودن جاده یا عدم هوشیاری راننده هایی که در این مکان الکل و مواد مخدر مصرف کرده اند؛ رخ می دهد. این حوادث ازجمله مواردی اند که کاملا قابل پیشگیری می باشند اما دلیل مسکوت ماندن آن بدرستی معلوم نیست.







کمبود اماکن تفریحی در هرمزگان
کوه گنو با ارتفاع ۲۳۴۷ متری در ۲۹ کیلومتری شمال غرب بندرعباس واقع شده و در بین دهستان های ایسین و فین جا گرفته است. مردم شهرستان بندرعباس بخصوص جوانان و نوجوانان برای دور شدن از شرجی کلافه کنده و گرمای طاقت فرسای بندر به نقاط ییلاقی، خوش آب وهوا و «خلوت» کوه گنو می آیند. این منطقه حفاظت شده یکی از زیست گاه های مهم کشور است و یکی از ۹ ذخیره گاه زیست کره کشورمان است که البته هنوز چندان شناخته شده نیست. اغلب گردشگران به جاذبه های طبیعی آن پی نبرده اند و صرفا برای پر کردن اوقات فراغت یا اطراق شبانه به آن محدوده می آیند.
در سالهای اخیر حضور گردشگران در کوه گنو به چالشی برای هلال احمر، آتش نشانی، پلیس و حتی والدین تبدیل گشته است. در انتها هفته ها بخصوص روزهای ابری و بارانی شاهد ترافیک های نسبتاً سنگین در این محور و بروز سوانح دل خراش رانندگی هستیم؛ روزی نیست که خبر یا تصاویری از سقوط خودرو به دره های کوه گنو منتشر نشود. حوادث کوه گنو به جای بررسی و ریشه یابی دقیق به روال هرروزه کاری امدادرسانان تبدیل گشته است. در نهایت سالانه تعداد زیادی از شهروندان بندرعباس و حومه در این محور جان خویش را از دست می دهند و با عنایت به مسیر پرپیچ وخم و عدم کنترل خودرو، افراد زیادی در این محور گرفتار سانحه می شوند. از طرفی به علت دیر رسیدن به مراکز درمانی، آنها قربانی این محور کوهستانی می شوند.







منطقه حفاظت شده اما بی حفاظ گنو
جاده های کوه گنو که تا به ارتفاعات آن منتهی می شود، گردنه ها و پیچ های تند بسیاری دارد. در هنگام شب به علت عدم روشنایی در مسیر، تردد به سختی صورت می گیرد. جاده های این کوه فاقد دیواره های حفاظتی، نیوجرسی و علایم ایمنی رانندگی است. عرض جاده خیلی کم و بخشی هایی از مسیر به علت باران، زلزله و تردد کامیون ها، تخریب شده است. ناایمن بودن این مسیر، رانندگی را سخت و چالش برانگیز کرده است و به قاطعیت میتوان اظهار داشت که این محور«یکی از خطرناک ترین محورهای هرمزگان» است. در این رابطه بامداد ساحل با برخی از مسؤلان راهداری و حمل و نقل جاده ای هرمزگان گفتگو نمود. علیرضا محمدی، معاون راهداری و حمل و نقل جاده ای هرمزگان دراین باره اظهار داشت: جاده های کوه گنو از یک نقطه به بعد اختصاصی می شود و وظیفه بهسازی، روکش و عریض کردن جاده های آن از عهده راهداری خارج است؛ اگر این جاده اختصاصی نبود، راهداری هرمزگان می توانست جاده را به لحاظ ایمنی وعلائم بررسی و تعمیر کند. الان این امکان از دست ما خارج است.


مصرف الکل در جاده ها
کوه گنو همواره مکانی ثابت برای گردشگران جوانانی تبدیل گشته که بعضی از آنها در این جاده های پرپیچ وخم، الکل، مواد مخدر و انواع دخانیات را مصرف می کنند. مصرف الکل در ارتفاع و در شرایط کمبود اکسیژن، می تواند عوارض جدی برای رانندگان مست ایجاد نماید.
مصرف کنندگان الکل به صورت ناخودآگاه گرفتار فراموشی موقت می شود که به آن «بلاک اوت» می گویند. در این مرحله، فرد چیزی به یاد نمی آورد و پس از پایان اثرات الکل، فرد صحنه ها و شرایطی که داشته را فراموش می کند. این مرحله می تواند بر روی رانندگی افرادی که رانندگی هایشان گاها با موسیقی و هیجان مسافران هم همراه می باشد، تاثیر مستقیم گذاشته و خطرآفرین باشد. تعداد افرادی که در این جاده به دلیل مصرف الکل گرفتار حادثه شده اند بسیار زیاد است. رانندگی با شرایط مستی در جاده های ایمن، خطرآفرین است چه رسد به پیچ ها و شیب های تند جاده گنو. در انتها امیدواریم با رایزنی و پیگیری دست اندرکاران، عملیات ایمن سازی و کنترل شرایط رانندگان جاده گنو در اولویت قرار گیرد تا دیگر شاهد اتفاقات ناگواری در این راه نباشیم.




1402/09/13
08:37:49
5.0 / 5
253
تگهای خبر: آب , بندرعباس , ساحل , طبیعت
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش