هر آنچه در خصوص فیزیك باید بدانید؛

از ترس و واهمه نمره تا بازار كار


از ترس و واهمه نمره تا بازار كار به گزارش فاما كیش از زمانی كه درس علوم ابتدایی به صورت نامحسوس و آرام آرام به بخش فیزیك وارد می شود كمتر دانش آموزی است كه با آن به مشكل برنخورد! فرمول هایی كه تمامی ندارند و هی كش می آیند و خون دل می خورانند با اسامی گوناگون! لعن و نفرینی كه با هر بار اعلام زمان امتحان و كوئیز توسط معلم یا استاد از دل دانش آموز و دانشجوی نگون بخت نثار انیشتین، ارشمیدس، نیوتون (!!!)و غیره و ذالك با پیك ارسال می شود اما این فیزیك، همان درسی است كه جز جدایی ناپذیر ۹۰ درصد رشته های دانشگاهی است و هر دانشجویی باید با آن به میدان جنگ برود و سینه سپر كند و پیروز از میدان بیرون آید و خوب شاید هم پیروز از میدان بیرون نیاید!


به گزارش فاما كیش به نقل از ایسنا، برای نویسنده متن و هم عقیده هایش كه فیزیك و شیرینی اش برای آنها تنها در بخش هایی از كتب فیزیكی (فیزیك سوم دبیرستان) خلاصه شده است شاید قابل تصور نباشد كه فیزیك تا چه اندازه می تواند شیرین و كاربردی باشد، اما بدانید و آگاه باشید كه همانا فیزیك بر روی مقاومت خانه هایمان، زلزله هایی كه گاه وبیگاه، وقت و بی وقت میهمان خانه هایمان می شود، آب و هوایی كه نفس و زندگی می بخشد و یا نفس و زندگی را می گیرد، می پزاند و هم در آمدوشد شب و روز و پیدایش ستارگان! نقش بسیار مهمی را ایفا می كند.
مدیر گروه رشته فیزیك دانشگاه هرمزگان در گفتگو با ایسنا، اظهار داشت: شاید یكی از دلایلی كه سبب گشته است فیزیك در ایران از نظر شغلی و داوطلبانی كه قصد تحصیل در این رشته را دارند محدود باشد این است كه شناخت كافی و درستی نسبت به قابلیت ها و توانمندی هایی كه یك فارغ التحصیل رشته فیزیك می تواند دارا باشد؛ وجود ندارد.
وحید عامری سیاهویی عنوان كرد: همواره با برگزاری نمایشگاه هایی در دانشگاه هرمزگان كوشیده ایم توانمندی های رشته فیزیك را به نمایش بگذاریم تا شركت كنندگان با توانمندی هایی كه می توانند به كمك تحصیل در این رشته داشته باشند، آشنا گردند.
فیزیك را مهندسی هیبرید بدانید!
وی در مورد اعلام نظر دبیر انجمن فیزیك اروپا در مورد این رشته در كنفرانسی در سال ۲۰۱۴ در آلمان اضافه كرد: امروز درحالی كه تمام دنیا رشته فیزیك را یك رشته مهندسی هیبرید می شناسد و فیزیك را رشته ای دارای قابلیت ها و توانمندی های زیاد می دانند، در سراسر دنیا اعتقاد افراد بر این است كه فیزیك می تواند مسائل هیبریدی را در شاخه های مختلف بررسی و حل كند.
عامری سیاهویی فیزیك به شكلی یك مهندسی چندگانه است، افزود: برای مثال اگر مسئله ای باشد كه به صورت مشترك مربوط به حوزه های مختلفی همچون مكانیك، برق و برخی شاخه های رشته های مهندسی اساساً می توان به فیزیك امیدوار بود و از یك فیزیكدان انتظار حل این مسئله موضوعی عادی باشد؛ چونكه دانش آموختگان این رشته تا حدودی با تمامی مبانی آشنا هستند.
به فكر استخدام دولتی باشیم كلاهمان پس معركه است!
وی با اشاره به اینكه اظهار نمود: در حقیقت مشكلی برای اشتغال دانشجویان فارغ التحصیل فیزیك به شكل فعالیت آزادانه و غیر اداری وجود ندارد خاطرنشان كرد: متأسفانه از طرفی فیزیك بعنوان یكی از رشته های علوم پایه؛ در بازار اشتغال جایگاهی ویژه ای ندارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه هرمزگان خاطرنشان كرد: امیدواریم با متنوع كردن شیوه ها و تكنیك های آموزشی افزایش قابلیت های دانش آموزان و دانشجویان در حوزه فعالیت های عملی و پژوهشی و همینطور آزمایشگاهی كردن خیلی از واحدها به این سمت حركت نماییم كه فارغ التحصیلان رشته فیزیك توانمندتر و قابلیت های بالاتری داشته باشند و نیازی به بازار كاری كه متقاضی جذب آنها باشند؛ نداشته باشند و فارغ التحصیلان خود بتوانند نقش مؤثری را ایفا كند.
یك كلام؛ بازار كار وجود دارد یا ندارد!
مدیر گروه رشته فیزیك دانشگاه هرمزگان در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر"بازار كار برای رشته فیزیك فراهم است یا خیر؟ " بیان كرد: در حقیقت پاسخ این سوال را از ابعاد مختلفی بررسی كرد، در ابتدا باید بگویم فردی كه فیزیك خوانده است اگر منتظر بماند كه از بازار كار (سازمان، نهاد یا ارگان) پیشنهاد كاری به او داده شود در این صورت جواب سؤالتان خیر است. این قبیل پیشنهاد های كاری، عموماً برای مشاغل دولتی است و اشتغال دولتی عموماً نگاه بهره ورانه ندارد در نتیجه؛ به اینكه شاید با جذب یك نیروی فیزیك بتوان مشكلات خیلی از یك مجموعه را حل كرد فكر نمی گردد.
عامری سیاهویی با اشاره به اینكه نگاه در اشتغال دولتی به این گونه است كه اگر قرار و نیاز باشد ۴ نفر در رشته های فیزیك، برق، مكانیك و كامپیوتر استخدام شوند چرا به جای آنها یك نفر را استخدام كنم كه با همه این موارد در حد ابتدایی آشنایی دارد، خاطرنشان كرد: اگر اقتصاد ما به سمت اقتصاد خصوصی و شركت هایی كه بهره وری خوبی دارند حركت نماید این مورد تغییر خواهد نمود و این مسئله به نفع فیزیك تغییر جهت خواهد داد.
این استاد دانشگاه اضافه كرد: از طرفی می توان گفت ما باور همواره باورمان بر این است دانشجویی كه با كیفیت درس خوانده و در دانشگاه در فعالیت های علمی و پژوهشی فعالیت نموده است به هیچ وجه نیازمند این نیست كه منتظر یك آگهی جذب فیزیك باشد و در مقابل این فرد می تواند بعنوان یك مولد وارد بازار كار شود. البته گرایش های خاصی از فیزیك هم وجود دارد كه الان در بازار كار وضعیت مناسبی نسبت به سایر گرایش های فیزیك مانند ژئوفیزیك و زلزله شناسی و هم هواشناسی بازار كار بهتری دارند اما باور قلبی بنده این است اگر دانشجویان رشته فیزیك از دانشگاه توانمند بیرون بروند و در دوران دانشجویی شان تلاش كنند دیگر نیازی به استخدام در ادارات دولتی و غیره نخواهند داشت.
حضور و فعالیت اساتید قدرتمند فیزیك در كشور
عامری سیاهویی در پاسخ به سوال خبرنگار در مورد سطح اساتید موجود در كشور برای رشته فیزیك بیان كرد: متخصصین فیزیك قابل و توانمندی در كشور وجود دارد؛ دانشگاه هرمزگان هم از این قاعده مستثنی نیست. اساتیدی كه در این دانشگاه به تدریس مشغول هستند هركدام در حوزه عملكردی خود حرف های زیادی در سطح بین المللی و كشوری برای گفتن دارند.
وی با اشاره به اینكه شاید نقدی كه به گروه فیزیك این دانشگاه بتوان نسبت داد، این است كه این گروه باوجود گرایش ها و شاخه های متنوع و گوناگون اما تنها در دو گرایش فعال است، اظهار نمود: در گروه فیزیك، گرایش حالت جامد ذرات بنیادی و اتمی مولكولی فعال می باشند و گرایش های دیگر مانند فیزیك هسته ای، اختر فیزیك و نجوم و كیهان شناسی در دانشگاه هرمزگان وجود ندارد.
چون آزمایشگاه سطح استاندارد داریم؛ باید درجا بزنیم و پیشرفت نكنیم؟
این استاد دانشگاه با اشاره به اینكه امكانات و قابلیت های موجود در این دانشگاه در حد مطلوب و مناسبی است، عنوان كرد: اینكه از لحاظ آزمایشگاهی محدودیت های زیادی وجود دارد مبحث انكارناپذیری است. نمی گویم كمتر از استاندارد اما ظرفیت برای بهبود تجهیزات آزمایشگاهی همچنان وجود دارد.
عامری سیاهویی با اشاره به اینكه آزمایشگاه های فیزیك در دنیا آزمایشگاه های بسیار گران قیمتی هستند، افزود: اساساً ما هنوز هم محدودیت هایی داریم و عمده این محدودیت ها در آزمایشگاه های آموزشی است و برنامه های بهبود تنها برای تكمیل آزمایشگاه های آموزشی است.
وی با اشاره به اینكه متأسفانه در خلال سال ها نتوانسته ایم حركتی به سمت آزمایشگاه های تحقیقاتی فیزیك داشته باشیم، افزود: باآنكه آزمایشگاه مركزی دانشگاه هرمزگان گام های نسبتاً خوبی برداشته است و در تلاش است خلأ ابزارآلات تحقیقاتی و آزمایشی تحقیقاتی را پر كند تا با مشكلی از این حیث روبه رو نشویم اما همچنان كارها زیادی وجود دارد كه باید انجام دهیم.
حوزه نظامی از حمایتت متشكریم!
عامری سیاهویی در مورد كاربرد فیزیك در سازمان ها و ارگان ها اظهار نمود: عمده اشتغال این رشته هم اكنون در آموزش وپرورش و به طوركلی در نهادهای آموزشی است. اما در حیطه مخابرات، برق و صنایع نظامی فیزیك به كاربرده می شود.. علاوه بر آن فارغ التحصیلان می توانند در سایر حیطه های كاری مانند زلزله شناسی و ژئوفیزیك مغناطیس فعالیت كنند.
او در آخر اظهار داشت: متأسفانه ارگان های دولتی به مبحث استخدام و به كارگیری فارغ التحصیلان رشته های مربوطه نگاه نمی كنند و شاید شناخت كافی نسبت به توانمندی های یك فارغ التحصیل رشته فیزیك ندارند. بهره مند شدن از توانایی های فارغ التحصیلان كم است و ارگان ها از این جوانان به درستی استفاده نمی كنند، البته لازم به ذكر است به كارگیری دانش دانش آموختگان این رشته در حوزه نظامی به درستی انجام می شود.
گفت وگو از: اسماً سارنگی، خبرنگار ایسنا، منطقه خلیج فارس
دبیر: زهرا حبیب پور



1397/11/10
00:03:25
5.0 / 5
4436
تگهای خبر: آب , بازار , پرورش , پیشرفت
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش