زمین در بحران آتش سوزی از آمازون تا ارسباران


زمین در بحران آتش سوزی از آمازون تا ارسباران فاما كیش: آمازون و ارسباران هر دو به یك دلیل مشترك در حال نابودی هستند؛ نابودی ای كه شاید منجر به نابودی انسان شود.



نیو صدر: ۱۳ هزار كیلومتر فاصله دارند، اما امروز با بحرانی مشترك روبرو شده اند؛ آتش سوزی هایی وسیع به جان هر دو افتاده و آنها را به سمت نابودی برده است، آتش سوزی هایی با یك دلیل مشترك؛ انسان.
از آمازون تا ارسباران فاصله زیاد است، اما اتفاقات هفته گذشته نشان داده است كه رفتار انسان در این مناطق تفاوتی ندارد.
ماجرای این بحران های تكراری به ۸ روز پیش برمی گردد؛ زمانی كه بطور ناگهانی آسمان سائوپائولو، بزرگترین شهر برزیل، با دود سیاه شده بود، دودی كه از جان درخت های آمازون بلند شده بود. ساعاتی بعد این عكس ها در توییتر منتشر گردید و بعد این خبر حدودا در تمام رسانه های دنیا منتشر شد؛ «آتش سوزی در ریه های جهان»

عامل آتش سوزی آمازون چیست؟
محققان تخمین زده اند كه این آتش سوزی در بزرگترین جنگل استوایی جهان ۹۹ درصد عامل انسانی دارد. در واقع این ماجرا به سیاست های دولت جدید این كشور برای بهبود اوضاع اقتصادیشان برمی گردد، آنها برای مبارزه با فقر ریه های جهان را آتش می زنند.
هر سال تابستان ها كشاورزان و دامپروان برزیلی برای ایجاد اراضی ای برای شغل خود قسمتی از جنگل های آمازون را بطور عمدی آتش می زنند و این اتفاق در برزیل به صورتی به موضوعی نرمال تبدیل گشته است.
اما در سال های اخیر با انتخاب بلسونارو بعنوان رئیس جمهور جدید برزیل وضعیت بحرانی تر شده است. وی در كمپین انتخاباتی خود قول داد كه برای بهبود اوضاع اقتصادی برزیل از ظرفیت های اقتصادی كشورش استفاده می نماید و حالا این اتفاق رخ داده است.
كریستین پوآیر، مدیر برنامه مراقبت از آمازون، در این رابطه در اطلاعیه ای اظهار داشت: «این ویرانی بطور مستقیم با لفاظی ضد محیط زیستی رئیس جمهور بولسونارو مربوط است، او به اشتباه برنامه های مربوط به پشتیبانی از جنگل ها و حقوق بشر را مانعی برای رشد اقتصادی برزیل می داند، حالا هم كشاورزان و دامداران پیام رئیس جمهورشان را بعنوان مجوزی دیده اند كه به آنها اجازه می دهد برای شغلشان جنگل ها را نابود كنند.»

بعد از اینكه بلسونارو فردی معروف به «ترامپ برزیل» بعنوان رئیس جمهور برزیل انتخاب شد، مسئولیت زمین های مخصوص بومی های برزیل را به وزارت كشاورزی داد. چیزی حدود ۱۳ درصد زمین های این كشور. پس از آن گروه های مربوط به بومی های برزیل آگهی دادند كه اینكار منجر به جنگل زدایی در این كشور می شود.
حالا اطلاعات مركز ملی برزیل در تحقیقات فضایی نشان داده است كه این ۷۲۸۴۲۳ بار است كه در سال اخیر در برزیل آتش سوزی به وجود آمده است، چیزی حدود ۸۴ درصد بیشتر از سال قبل.
فابیان لوپز دا سیلوا، رئیس یك سازمان غیر دولتی زیست محیطی در برزیل در این رابطه به نشریه تایم توضیح داد: «در برزیل كشاورزان می توانند به شكل غیرقانونی جنگل ها را بسوزانند، هیچكسی بر این اقدام آنها نظارت نمی كنند و آنها حتی در این رابطه جریمه هم نمی شوند.»
براساس گزارش نشریه برزیلی فولها د پروگرسو، بحران آمازون هم نتیجه همه این اتفاقات است، در تاریخ ۱۰ اوت برخی از كشاورزان برزیلی به این هدف كه به رئیس جمهورشان نشان بدهند كه می خواهند كار كنند به شكل برنامه ریزی شده آمازون را سوزاندند.

۱۳هزار كیلومتر دورتر آتش سوزی در ایران به همان دلیل مشترك
در همین میان هزاران كیلومتر دورتر، در بین همه هیاهویی كه در دنیا و حتی ایران در رابطه وضعیت جنگل های آمازون وجود دارد، در جنگلی در شمال غربی ایران هم اتفاقی مشابه رخ داده است. از چند روز پیش آتش سوزی گسترده در جنگل ارسباران شروع شده كه هنوز مهار نشده است.
بگفته مدیركل حفاظت از محیط زیست آذربایجان شرقی از تابستان امسال ۲۵ مورد آتش سوزی در این جنگل گزارش شده است. تابحال مساحتی به وسعت ۳۰۰ هكتار در این جنگل سوخته است.
اما سوژه قابل توجه وجه مشترك علت آتش سوزی در ارسباران و آمازون است. چند روز پیش حمید ظهرابی معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست در این رابطه اظهار داشته بود: «می توان اظهار داشت كه قسمتی از حریق می تواند با هدف تصرف زمین رخ داده باشد. در مجموع عمدی بودن حریق تا حد زیادی ثابت شده است و در همین رابطه چند نفر را كه مشكوك بوده اند، بازداشت كرده اند.»
البته این اتفاقی غیرعادی و جدید در ایران نیست؛ بگفته رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ایران، علت ۹۵ درصد آتش سوزی جنگل ها در ایران انسانی است و ۱۵ درصد آنها هم بطور عمدی انجام می شوند.

نابودی جنگل ها، نابودی انسان
آنچه در ارسباران و آمازون در هفت روز گذشته رخ داد، اتفاقاتی است كه روزانه در بیشتر مناطق كره زمین رخ می دهند. حتی تصاویر ماهواره ای نشان داده اند كه همین حالا بخش زیادی از جنگل های آفریقا در حال سوخته شدن هستند، بطوریكه مساحت آتش سوزی در این مناطق بیشتر از آتش سوزی آمازون است.
به طور كلی ۳۰ درصد مساحت دنیا را جنگل ها می سازند، اما حال آنها اصلا خوب نیست. بانك جهانی گزارش داده است كه از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ چیزی حدود ۱.۵ میلیون كیلومتر مربع از جنگل های دنیا نابود شده اند، این میزان برابر مساحت كل كشور آفریقای جنوبی است. بر طبق تحقیقی كه در سال ۲۰۱۵ توسط مجله نیچر منتشر گردید هم از زمانی كه انسان آغاز به سوزاندن جنگل ها كرده است چیزی حدود ۴۶ درصد درخت های دنیا قطع شده اند.
این روند نابودی جنگل ها اما به مدلول نابودی قسمتی از كره زمین یا حیات وحش نیست، بلكه ادامه این روند شاید به معنای نابودی انسان باشد.
جنگل ها قسمتی از چرخه كربن در كره زمین هستند، آنها دی اكسید كربن را دریافت كرده، از آن انرژی تولید می كنند و گاز اكسیژن را به هوا می فرستند. نبود جنگل ها به مدلول افزایش دی اكسید كربن و كمبود اكسیژن است اتفاقی كه بسادگی می تواند به مرگ انسان ها شود.

۲۳۵۲۳۷





منبع:

1398/06/09
19:21:32
5.0 / 5
4829
تگهای خبر: آب , دریا , سازمان , مجوز
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش