داستان گرتا تونبرگ دختر ۱۶ ساله ای كه میلیون ها نفر را محیط زیستی كرد


داستان گرتا تونبرگ دختر ۱۶ ساله ای كه میلیون ها نفر را محیط زیستی كرد به گزارش فاما كیش «هر سیاست مداری كه می بینم از من درخواست گرفتن سلفی می كند و می گوید كارمان را تحسین می كند. با این وجود هنوز هیچ اقدامی برای گرمایش جهانی انجام نداده اند. ما نیازمند یك آینده امن هستیم، واقعا این خواسته زیادی است؟»



نیو صدر: «هیچ چیز سر جایش نیست. من نباید اینجا باشم. من باید آن طرف اقیانوس الان در مدرسه باشم. در مقابل شما به ما جوان ها چشم امید دوخته اید. شما رویاهای من را با حرف های خالیتان دزدید. تازه من جزو خوش شانس ها هستم، مردم در حال درد كشیدن هستند، مردم در حال مردن هستند...»
این قسمتی از سخنرانی گرتا تونبرگ، دختر ۱۶ ساله سوئدی است كه كارهای سال قبل اش درباره تغییراقلیم سروصدای زیادی به پا كرد و هزاران نفر را در سرتاسر دنیا به خیابان ها كشاند تا نسبت به سیاست های كشورشان در زمینه انتشار گازهای گلخانه ای اعتراض كنند. نوجوانی كه حداقل در میان كاربران فضای مجازی در ایران موافقان و مخالفان سرسختی دارد.
ماجرای دختر سوئدی و تغییر اقلیم به دو سال پیش برمی گردد؛ زمانی كه مطلبش درباره تغییراقلیم برنده جایزه یك روزنامه سوئدی شد و چندی بعد جنبشی را شروع كرد كه حالا به گوش دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریكا هم رسیده است.
او در بامداد ۲۰ اوت ۲۰۱۸، یك ساعت زودتر از روزهای قبل بیدار شد، كیفش را جمع كرد و با ۱۰۰ برگه كه در هر كدام واقعیتی از تغییراقلیم نوشته شده بود با دوچرخه اش به سمت پارلمان سوئد رفت و با برگه ای كه روی آن نوشته بود «تحریم مدرسه برای اقلیم» گوشه ای نشست و از چند نفر خواست از او عكس بگیرند، عكسهایی به سرعت در فضای مجازی پخش گردید.
در واقع گرتا به همراه گروهی از هم كلاسی هایش جنبشی را برای اعتراض به سیاست مدارها به وجود آورده بود، جنبشی كه نامش را «جمعه ها برای آینده» گذاشت.
فلسفه این جنبش بسیار ساده بود؛ «تا سیاست مدارها به فكر آینده ما كودكان نباشند، جمعه ها به مدرسه نمی رویم.»

وقتی دختر ۱۶ ساله، ۶ میلیون نفر را به خیابان ها كشاند
این جنبش در یك سال اول بی سروصدا و بود هر چند وقت یك دفعه عكسی از آن در فضای مجازی منتشر می شد، عكسی از دختری كه كاغدی با نوشته ای روی آن روی زمین نشسته بود.

اما شهریور ماه امسال جنبش زیست محیطی دختر نوجوان به اوج خود رسید و بر طبق گزارش گاردین حدود ۶میلیون نفر را در سرتاسر دنیا به خیابان ها كشاند، اتفاقی كه از آن بعنوان بزرگترین جنبش اقلیمی یاد می شود. در ایتالیا بیش از یك میلیون نفر در این تظاهرات شركت كردند، در اسپانیا، هلند و نیوزلند بیش از سه درصد جمعیت در این شلوغی ها حاضر شدند.
این اعتراضات دقیقا شب پیش از اجلاس اقلیمی سازمان ملل برگزار شد، گرتا هم دقیقا در آن زمان در نیویورك، محل برگزاری اجلاس حاضر شده بود و در صورتیكه جمعیت اسمش را صدا می زدند، به سخنرانی پرداخت: «ما هركاری در توانمان باشد انجام می دهیم تا این بحران بدتر نشود، حتی اگر این به مدلول عدم حضور در مدرسه و محل كار باشد. ما به یك آینده امن نیازمندیم، آیا واقعا این خواسته زیادی است؟»
البته ماجرای سفر این فعال محیط زیست به آمریكا هم بسیار عجیب است، او برای این كه میزان انتشار دی اكسید كربن سفر خودرا كاهش بدهد. او با قایق بادبانی از مسیر اقیانوس اطلس راهی نیویورك شد. این قایق مجهز به پنل های خورشیدی و توربین های زیر آب است تا برق مورد نیاز در قایق را تامین كند.
او در نیویورك اظهار داشت: «هر سیاست مداری كه می بینم از من درخواست گرفتن سلفی می كند و می گوید كارمان را تحسین می كند. با این وجود هنوز هیچ اقدامی برای گرمایش جهانی انجام نداده اند. ما نیازمند یك آینده امن هستیم، واقعا این خواسته زیادی است؟»
البته دامنه این اعتراضات اقلیمی فقط مربوط به كشورهای توسعه نیافته نبود و به نظر می آید، صدای جنبش گرتا به خیلی از كشورها رسیده است.
حتی بر طبق گزارشات رسانه های داخلی، كمپین جمعه ها برای آینده برای چند هفته در ایران هم با حضور نوجوانان برگزار شد، نوجوانانی كه حرف هایشان شباهت زیادی با حرف های گرتا داشت. یكی از نوجوانان در این رابطه به باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشته بود: «من كلاس نهم ام. اما در مدرسه چیزی درباره تغییر اقلیم نمی گویند. در كتاب های درسی هم ‏مطلب قابل توجهی درباره این مسأله ننوشته است. مگر نه این است كه ما برای یك آینده خوب درس می ‏خوانیم؟ تغییرات اقلیمی آینده را از ما می گیرد و من نمی خواهم این اتفاق بیفتد. این چیزی است كه از ‏گرتا یاد گرفتم.»

ادامه جنبش گرتا این دفعه با حمله به راجر فدرر
اما اعتراضات اقلیمی گرتا در سال قبل فقط به جنبش «جمعه ها برای آینده» محدود نشد و وی در اواخر ۹۸ از سراغ راجر فدرر، تنیسور سوییسی بخاطر قراردادهای اسپانسرینگ این تنیسور با غول های بانكداری كه در زمینه سوخت های فسیلی سرمایه گذاری كلانی كرده اند، انتقادات فراوانی انجام داد.
او پستی را ریتوییت كرد كه در آن ادعا شده بود كردیت سوییس ۵۷ میلیارد دلار در اختیار كمپانی هایی گذاشته است كه به دنبال یافتن ذخایر سوخت فسیلی جدید هستند و در آن نوشت: « راجر فدرر آیا تو این را تحمل می كنی؟»
همین موضوع فدرر را مجبور كرد تا اطلاعیه ای صادر كند: «من آثار و تهدید تغییرات اقلیمی را بسیار جدی می گیرم، مخصوصاً كه من و خانواده ام در زمان فاجعه آتش سوزی بزرگ به استرالیا آمدیم. بعنوان پدر چهار كودك و حامی پرشور آموزش جهانی، احترام و ستایش زیادی برای جنبش نوجوانان تغییرات اقلیمی قائل هستم و از فعالان محیط زیستی جوان به خاطر آنكه ما را وادار كردند تا رفتارمان را بازنگری نماییم و چاره ای بیابیم سپاسگزارم. از یادآوری هایی كه درباره مسئولیت من بعنوان یك فرد، ورزشكار و كارآفرین شده ممنونم و از این موقعیت استفاده می كنم تا با اسپانسرهای خودم درباره مشكلات مهم صحبت كنم.»
البته هنوز مشخص نشده است كه صحبت فدرر با اسپانسرهایش چه نتیجه ای به دنبال داشته است.
۲۳۵۲۳۷

1399/01/04
15:49:23
5.0 / 5
3599
تگهای خبر: آب , سازمان , سرمایه گذاری , سفر
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش