برگزیدگان مهرگان ادب در بخش داستان كوتاه و ویژه


برگزیدگان مهرگان ادب در بخش داستان كوتاه و ویژه به گزارش فاما كیش برگزیدگان و شایستگان تقدیر بخش مجموعه داستان كوتاه و بخش ویژه بیستمین دوره جایزه «مهرگان ادب» (رمان زبان مادری) معرفی گشتند.


به گزارش فاما کیش به نقل از ایسنا، «آه ای مامان» نوشته احمد حسن زاده بعنوان بهترین مجموعه داستان کوتاه انتخاب گردید. همینطور «او» از محمد کلباسی و «خاطرات یک دروغگو» نوشته نسیم وهابی بعنوان مجموعه داستان کوتاه تحسین شده هیأت داوران، و «دوازده نت برای سکوت» نوشته کیوان صادقی و «بوطیقای شیطان» نوشته علیرضا لبش بعنوان شایسته تقدیر مجموعه داستان این دوره از جایزه «مهرگان ادب» عرضه شدند.
بر اساس خبر رسیده، هیأت داوران جایزه مهرگان ادب با خواندن و ارزیابی ۹۳۴ مجموعه داستان که چاپ اول آنها در سال های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ در ایران انتشار یافته، برندگان نهایی «مهرگان ادب» در بخش مجموعه داستان کوتاه را برگزیده است.

هیأت داوران در بخش مجموعه داستان کوتاه از میان هفت مجموعه داستان راه یافته به مرحله نهایی با اکثریت آرا مجموعه داستان «آه ای مامان» نوشته احمد حسن زاده از نشر نون را به علت تأثیر پیرامتن هایی مانند عناوین داستانی و فصل بندی در خوانش اثر و ایجاد روایتی ناگفته به منظور فعال کردن نقش مخاطب، شباهت ساختار و معنا به لحاظ دستور زبانی و مفهوم سازی که نمایانگر ارتباط اثر با هستی شناسی انسان است، انتخاب دقیق واژه ها و دلالت مندی آنها در ساختار کلی اثر، رابطه بینامتنی با آثار کلاسیک جهان، و ایجاد تغییر شناختی به واسطه هنجارشکنی های زبانی و مفهومی، بعنوان بهترین مجموعه داستان کوتاه برگزیده و شایسته دریافت تندیس مهرگان ادب، جایزه نقدی و لوح تقدیر دانسته است.

هیأت داوران همینطور با اکثریت آرا مجموعه داستان «او» نوشته محمد کلباسی از نشر چشمه را به علت پیرنگ محکم و منسجم داستان ها، پرداختی مناسب و قابل باور جهت ساخت جهانی رئالیستی و همینطور نثری استوار و بی پیرایه و پایبندی به زبان و ادبیات کهن این سرزمین، به کارگیری هوشمندانه و دقیق عناصر توصیف، تصویر و رویداد، بعنوان نخستین مجموعه داستان تحسین شده هیأت داوران برگزیده و شایسته دریافت لوح تقدیر مهرگان ادب دانسته است. مجموعه داستان «خاطرات یک دروغگو» نوشته نسیم وهابی از نشر مرکز را هم به علت شکستن هنجارهای داستان نویسی و پیشنهاد ساختاری نو در روایت، استفاده از امکانات ادبیات تجربه گرا برای ساخت داستان موفق بدون پیرنگ که در ایران سابقه چندانی نداشته است، ایجاد روایت های چندگانه و ذهنی برای انعکاس زیرساخت فرهنگی به واسطه تمرکز بر امور در ظاهر بدیهی و ساده مانند خوراک، و استفاده از زبانی موجز برای ساخت روایت های تودرتو و متراکم، بعنوان دومین مجموعه داستان تحسین شده هیأت داوران برگزیده و شایسته دریافت لوح تقدیر مهرگان ادب دانسته است.
هیأت داوران مجموعه داستان «دوازده نت» برای سکوت نوشته کیوان صادقی از نشر نیماژ را به علت بازنمایی رنج های ناشی از مهاجرت در ابعادی انسانی و گسترش یافته، زبان و روایتی هماهنگ با زیست انسان معاصر و دغدغه های او، استفاده از تکنیک روایی ساده و هماهنگ با ضرباهنگ زندگی و روان شخصیت های درگیر در داستان ها، تأمین وجه ادبی و زیبایی شناسانه اثر با فضاسازی عالی داستانی درکنار بازنمایی ساده ترین عواطف انسانی؛ و هم مجموعه داستان «بوطیقای شیطان» نوشته علیرضا لبش از نشر هیلا را به علت تخیلی خلاقانه و به کارگیری امر غریب همراه با آغازهایی فرامتنی، جذاب و متناسب با اتمسفر هر داستان، استفاده از طنزی عمیق که علاوه بر انسجام ساختاری در انتها بندی، مسیر معنایی اثر را نزد مخاطب معکوس می کند، بعنوان مجموعه داستان های تقدیرشده جایزه مهرگان ادب برگزیده و شایسته دریافت لوح تقدیر مهرگان ادب می داند.
همچنین «آخرین روزهای زندگی هلاله» نوشته عطا نهایی بعنوان بهترین رمان بخش ویژه بیستمین دوره جایزه مهرگان ادبی (رمان زبان مادری) و «پرنده ها دیگر نمی ترسند» نوشته رقیه کبیری بعنوان رمان تقدیرشده بخش ویژه این دوره عرضه شدند.
بر اساس خبر رسیده، در بین ۱۰۲۴ عنوان رمان که در دوره بیستم جایزه مهرگان ادب به دبیرخانه جایزه رسیده بود، چندین اثر از نویسندگان ایرانی وجود داشت که ابتدا به زبان های غیرفارسی حوزه فرهنگ ایران - زبان مادری نویسنده - انتشار یافته و سپس از جانب مترجمان به فارسی برگردانده و توسط ناشران داخل کشور در بازه زمانی جایزه به چاپ رسیده بود.
بنا بر آئین نامه جایزه مهرگان، در دوره های پیشین جایزه این گونه آثار، ترجمه ادبی شناخته شده و از چرخه داوری کنار گذاشته می شد.
در بیستمین دوره جایزه «مهرگان ادب» به منظور رعایت حقوق معنوی این گروه از نویسندگان ایرانی که به زبان مادری خود نوشته اند، امکان داوری و ارزیابی این آثار در بخش ویژه جایزه فراهم گشته است و دو رمان شایسته دریافت این جایزه به شرح زیر معرفی می گردند.
هیأت داوران با اکثریت آرا رمان «آخرین روزهای زندگی هلاله» نوشته عطا نهایی را که رضا کریم مجاور از زبان کردی به زبان فارسی برگردانده و نشر افراز آنرا انتشار داده به علت داشتن انسجام معنایی، رنگ محلی و بومی برجسته، دفاع از حقوق بانوان، چندصدایی و ترسیم گفتمان انتقادی میان فرهنگ ایلیاتی و سنتی با مدرنیته اروپایی و گزینش گفتمان و مبارزه فرهنگی بر مبارزه خشونت آمیز بعنوان بهترین رمان بخش ویژه بیستمین دوره جایزه مهرگان ادب برگزیده و شایسته دریافت تندیس مهرگان ادب، جایزه نقدی و لوح تقدیر می داند.
هیأت داوران همینطور با اکثریت آرا رمان «پرنده ها دیگر نمی ترسند» نوشته رقیه کبیری را که حمزه فراهتی از زبان ترکی آذربایجانی به فارسی برگردانده و نشر نشانه آنرا انتشار داده به علت کاربست درست سازه های داستانی، پیوند خلاقانه میان دو مقطع تاریخی، صداقت در پرداخت شخصیت ها و روابط میان انسان ها در بستری از رخدادهای اجتماعی بعنوان رمان تقدیرشده بخش ویژه بیستمین دوره جایزه مهرگان ادب برگزیده و شایسته دریافت لوح تقدیر مهرگان ادب می داند.
جواد اسحاقیان، هلن اولیائی نیا، حسین آتش پرور، پروین سلاجقه، سیاوش گلشیری، لیلا صادقی و ابوالفضل حسینی داوری این دوره از جایزه مهرگان ادب را بر عهده داشته اند.




1399/03/12
22:08:00
5.0 / 5
2886
تگهای خبر: تندیس , دریا , سفر , مهاجرت
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش