مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان:

تمام قد از مرمت اضطراری قلعه پرتغالی های هرمز دفاع می كنم


تمام قد از مرمت اضطراری قلعه پرتغالی های هرمز دفاع می كنم به گزارش فاما كیش هرمزگان مدیركل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان با اشاره به اینكه آوردن سنگ از پرتغال برای مرمت قلعه پرتغالی های جزیره هرمز در شرایط فعلی غیر ممكن است، خاطرنشان كرد: در مرمت اضطراری از سنگ های كوه جزیره هرمز استفاده شد و تمامی مصالح بكار رفته از خود جزیره هرمز و بكار رفته در خود قلعه پرتغالی هاست.



رضا برومند بامداد امروز(نهم مهرماه) در نشستی خبری، در مورد مرمت قلعه پرتغالی های جزیره هرمز و حواشی بوجود آمده، اضافه کرد: مرمت صورت گرفته در ابتدا بعنوان مرمت اضطراری شناخته شده و جهت مقابله با ریزش این اثر تاریخی بود.

وی با اعلان اینکه این مرمت اضطراری از تیر ۹۸ شروع و تا بهمن سال قبل ادامه داشت، اظهار نمود: به صورت کای این مرمت تنها برای مقابله با ریزش این اثر تاریخی بود چونکه اگر شاهد ریزش آن بودیم دیگر مرمت آن سخت و شاید غیر ممکن بود.



برومند افزود: سپس برای دریافت اعتبار مرمت اصلی و ادامه کار اقدامات مناسبی صورت گرفت و در محله دریافت آن بودیم که تیمی ۸ نفره جهت این مرمت تشکیل شد و به مرحله انتخاب پیمانکار رسیدیم که یک دفعه از جانب فردی عکسی با زاویه هنری گرفته شد و تمام مرمت اضطراری صورت گرفته را درست بعد از هفت ماه زیر سوال برد.

وی با اشاره به اینکه نیت آن فرد مشخص است که چرا شش ماه گذشته عکس را منتشر نکرده و درست در زمان انتخابت پیمانکار دست به چنین اقدامی زده است، افزود: در مورد قلعه پرتغالی ها دو فرضیه وجود دارد نخست اینکه سنگ های بکار رفته از پرتغال آورده شده و فرضیه دوم استفاده از سنگ های کوه جزیره هرمز است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان با اعلان اینکه آوردن سنگ از پرتغال در شرایط فعلی غیر ممکن است، خاطرنشان کرد: در مرمت اضطراری از سنگ های کوه جزیره هرمز استفاده شد و تمامی مصالح بکار رفته از خود جزیره هرمز و بکار رفته در خود قلعه پرتغالی هاست.



وی با اشاره به اینکه هم اکنون قرارداد جدید برای مرمت این اثر تاریخی بسته شده و تا دهه مبارک فجر هم این مرمت صورت می گیرد، اضافه کرد: حاضرم با تمامی منتقدین که از مرمت اضطراری ایراد می گیرند جلسه کارشناسی گرفته شود و انتقادات و نحوه جایگزین آنرا عرضه کنند اما تابحال هیچ یک از منتقدین طرحی با اصول را عرضه نداده اند.

برومند در ادامه در مورد سخت گیری ها و زمان بر بودن موافقت اصولی ها با طرح های گردشگری، بیان نمود: درگذشته زمین های زیادی واگذار شده یا استفاده گردشگری نشده یا پیشرفتی نداشته که تمامی پرونده ها در حال بررسی و با متخلفین برخورد می شود و این زمان بر بودن تنها به واسطه حصول اطمینان از توانایی فرد و نیت آن جهت استفاده از زمین در جهت طرح های گردشگری می باشد.

وی در مورد صنعتگران صدمه دیده معبد هندوهای بندرعباس، اضافه کرد: در سال ۹۷ نمایشگاه صنایع دستی در بندرعباس برگزار و در همانجا صنعتگران خواهان اختصاص مکانی برای عرصه محصولاتشان داشتند که استاندار هرمزگان دستور واگذاری زمینی برای تحقق این وعده را صادر کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان افزود: زمین پیشنهادی در شهرک پیامبر اعظم(ص) بود که مورد موافقت صنعتگران قرار نگرفت و در بهمن ماه ۹۸ نمایشگاهی در محوطه معبد هندوهای بندرعباس بوجود آمد و در اسفندماه در همان محل ۲۱ غرفه بوجود آمد تا صنعتگران به فعالیت شان ادامه دهند.

برومند با اعلان اینکه قرار بر آن شد یکی از همین صنعتگران با انعقاد تفاهم نامه فضا را در اختیار بگیرد و تأمین برق، سیستم سرمایشی و بیمه مورد نظر را متعهد شود، اشاره کرد: این فرد مستقلأ خود با صنعتگران قرارداد بست اما به تعهد بیمه ای اش عمل نکرد و ۲۱ غرفه را به ۳۰ تا ۳۵ نفر واگذار کرد که ماهانه حق شارژ می پرداختند.

وی با اشاره به اینکه بین پیمانکار و صنعتگران بارها اختلاف بوجود آمد که بنده خود ۵ جلسه برگزار کردم اما سرانجام کرونا ویروس و عدم انجام تعهد پیمانکار بازارچه را تعطیل کرد، اظهار نمود: سازمان برنامه و بودجه بعد از آن بخشی از اعتبار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان را صرف بهبود این مجموعه کرد در حالیکه وظیفه بهره بردار بود اما بازهم هیچ پیمانکاری راضی به همکاری با بهره بردار نشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان با اعلان اینکه آتش سوزی ابتدای سال هم باعث شد خسارتی به غرفه های صنعتگران وارد شود، اضافه کرد: برای جبران خسارت هم اقداماتی نظیر عرضه تسهیلات که تنها ۶ نفر استقبال کردند، پیگیری کمک های بلاعوض با کمک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، صنایع غرب بندرعباس و بنیاد برکت و در اختیار قرار گذاشتن فضای مناسب برای این صنعتگران صدمه دیده انجام شد.

وی با اشاره به اینکه زمین مد نظر بنده و صنعتگران اعطا نشد و مجبور شدیم ۱۸۰ متر را برای ایجاد اینکار در ساختمان خیابان طلوع اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان برای انجام این کار مهیا نماییم و به ۲۵۰ متر فضای نمایشگاهی، عرضه و کارگاهی اضافه نماییم، اظهار نمود: امیدوارم وعده های داده شده به صنعتگران از جانب مسؤلان هرچه سریعتر رنگ و بوی حقیقی به خود بگیرد.





منبع:

1399/07/10
19:25:41
5.0 / 5
1741
تگهای خبر: بازار , بندرعباس , بیمه , پیشرفت
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش