در گزارش فاما كیش عنوان شد؛
امكان تولید اقتصادی جلبك سارگاسوم در خلیج فارس وجود دارد
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی هرمزگان اظهار داشت: امکان تولید اقتصادی جلبک سارگاسوم در خلیج فارس وجود دارد.
رضا ربیعی در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح جلبک سارگاسوم(Sargassum Sp) بیان داشت: جلبک سارگاسوم از شاخه جلبک های قهوه ای (phaeophyta) و از خانواده Sargassaceae است که در آب های گرم و شور دریایی رویش می یابد و دارای گونه های مختلفی در دنیا است. در فلور جلبکی خلیج فارس و دریای عمان حدود ۳۰ گونه سارگاسوم شناسایی و گزارش شده است. ربیعی تشریح کرد: جلبک سارگاسوم از گونه های مختلف تشکیل شده است که این گونه ها دارای ماده پلی ساکاریدی آلژینات در ماتریس بین سلولی و دیواره سلولی هستند که این ترکیب سبب افزایش انعطاف پذیری جلبک ها، ممانعت از خشک شدن در جزر دریا و کمک به تبادل یونی با آب دریا می شود. وی تصریح کرد: آلژین ها به صورت ترکیبات اسید آلژینیک و نمک های آلژینات سدیم و آلژینات کلسیم از جلبک های قهوه ای قابل استخراج هستند. امروزه علاوه بر برداشت طبیعی، گونه های مختلفی از جلبک قهوه ای سارگاسوم برای تولید و تأمین آلژینات صنایع کشت داده می شوند. وی ادامه داد: آلژین ها و نمک های آن با عنایت به خواص امولسیون کننده و تغلیظ کننده، تثبیت کننده یا امولسیفایر دارای کاربرد گسترده در صنایع غذایی، نساجی، کاغذسازی، دارویی و بهداشتی هستند. محقق بخش منابع طبیعی مرکز عنوان کرد: با عنایت به وجود گونه های مختلفی از گونه های آلژینوفیت در فلور جلبکی سواحل خلیج فارس و دریای عمان و قابلیت کشت آنها در آب های دریایی منطقه، زمینه تولید مواد اولیه جلبکی و استخراج آلژین ها در کشور وجود دارد، ولی هم اکنون نیاز صنایع کشور به آلژین ها به صورت وارداتی تأمین می شود. وی تصریح کرد: برای بهره برداری از این پتانسیل ضروریست علاوه بر کشت و پرورش جلبک های آلژینوفیت، باید از لحاظ زیست محیطی و اکولوژیک رویشگاه های طبیعی این جلبک های آلژینوفیت به صورت مستمر پایش شود.
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب