سخنگوی دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان:

ویروس تب کریمه کنگو چگونه از بین می رود


ویروس تب کریمه کنگو چگونه از بین می رود هرمزگان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان اظهار داشت: از آنجا که بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است، درمان اختصاصی ندارد و درمان حمایتی و علامتی است و از درمان های ضدویروسی هم می توان بهره برد



دکتر فاطمه نوروزیان در تشریح این خبر و بیان راه های پیش گیری از مبتلاشدن به آن، اضافه کرد: شناسایی یک مورد مشکوک به این بیماری در هرمزگان و افزایش تعداد مبتلایان در کشور در چند روز اخیر سبب شد موجی از نگرانی ها نسبت به این بیماری در میان مردم بیشتر شود؛ تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین دام و انسان است که امسال تا حالا دست کم ۲۸ نفر را مبتلا کرده است.

وی با اعلان اینکه شیوع بیماری بیشتر در فصل گرم سال هم زمان با فصل فعالیت کنه هاست، اشاره کرد: شهروندان باید بدانند در صورت مشاهده و هجوم کنه ها باید به دامپزشکی ها مراجعه کنند و با اقدامات پیشگیرانه جلوی شیوع آنرا بگیرند. خوشبختانه امسال تب کریمه کنگو در استان فقط یک مورد مشکوک داشتیم که شهروندی از قشم بود و پس از انجام تست نتیجه منفی اعلام گردید و بیمار به سلامت مرخص شد.

نوروزیان اظهار نمود: در استان باتوجه به بومی بودن این بیماری اقدامات پیشگیرانه همچون آموزش و اطلاع رسانی و سایر اقدامات پیشگیرانه درباب مراقبت و نظارت از دام ها بر عهده اداره کل دامپزشکی است که به خوبی هر سال انجام می شود، با این وجود دانشگاه علوم پزشکی نیز بوسیله صداوسیما، فضای مجازی و رسانه ها و همین طور سایت دانشگاه علوم پزشکی استان اطلاع رسانی و آموزش انجام میدهد.

وی افزود: ازآنجایی که تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است بدین سبب دامداران، کشاورزان، کارگران کشتارگاه ها، دامپزشکان و کارکنان بهداشتی و درمانی به خصوص در بیمارستان ها و خانمهای خانه دار بیشتر از همه در معرض این بیماری قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان با اشاره به این که قصابی ها باید توجه داشته باشند گوشت ها را تنها از جاهایی که دام زیر نظر دامپزشکی ذبح می شود، خریداری کنند، اظهار نمود: حتما باید یک شبانه روز (مدت ۲۴ ساعت) در یخچال بماند تا با ایجاد جمود نعشی ویروس احتمالی موجود در بدن دام ذبح شده از بین برود و بعد آغاز به تکه کردن و توزیع کنند.

وی بیان کرد: سفارش ای که به خانم های خانه دار داریم این است که اولا گوشت دام را از مراکز معتبر خریداری کنند و حتما زمانی که می خواهند گوشت خریداری شده را تکه کنند برای احتیاط از دستکش استفاده کنند، اگر گوشت گرم و تازه خریداری نموده اند حتما ۲۴ ساعت پیش از پاک و تکه کردن گوشت، آنرا در یخچال قرار دهند. دمای ۰ تا ۴ درجه پس از کشتار دام می تواند موجب از میان رفتن این ویروس شود. خاطر نشان میکنم که از فریزر استفاده نشود و دمای یخچال پیش از پاک کردن گوشت کفایت می کند.

نوروزیان با اعلان اینکه علایم اولیه بیماری شبیه به سرماخوردگی و آنفولانزاست، سردرد، تب و لرز، بدن درد و درد عضلانی و علایم بیماری یک تا سه روز پس از نیش کنه آلوده یا پنج تا شش روز پس از تماس با حیوان آلوده ایجاد می شود، اشاره کرد: تب بطور معمول برای ۳ تا ۶ روز طول می کشد تورم وخونریزی صورت و گردن و قفسه سینه، پر خونی خفیف حلق و گلو، ضایعات نقطه ای در کام نرم و سخت شایع است. تغییرات قلبی عروقی شامل کاهش ضربان قلب و کاهش فشار خون می باشد در این مرحله لکوپنی، ترمبو سیتوپنی، ایجاد می شود که ممکنست موجب خونریزی از لثه ها شود یا زیر پوست جای کبودی باشد در اینصورت فرد باید به سرعت برای درمان مراجعه کنند که باتوجه به شرایط بیمار درمان گردد.

وی افزود: یک راه ابتلای انسان به انسان نیز وجود دارد که افرادی که با شک مبتلاشدن به تب کریمه کنگو بستری می شوند، پزشک معالج، پرستار و کادر درمان که با این افراد در تماس هستند باید مراقب باشند چون برای مثال یک دانشجوی پزشکی در مشهد از فردی که به این بیماری مبتلا بود، آلوده شده که منجر به مرگ هر دوی آنها شد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان افزود: در چه صورت منجر به مرگ می شود نیز باید بگویم این بیماری به شکلی است که آمار مرگ ومیر بالایی ندارد اما در بعضی افراد با توجه به این که تب خونریزی دهنده به وجود می آورد و در نهایت نارسایی ارگانها همچون کبد، ریه و قلب به وجود می آورد موجب خونریزی، تشنج، DIC، اختلالات متابولیک و مرگ می شود.

وی با اشاره به این که از آنجا که بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است، درمان اختصاصی ندارد و درمان حمایتی و علامتی است و از درمان های ضدویروسی هم می توان استفاده کرد، اظهار نمود: در سالجاری یک مورد مشکوک داشتیم ولی سال قبل هجده مورد مشکوو و یک مورد مثبت قطعی مشاهده شد که خدا رو شکر فوتی ناشی از این بیماری نداشتیم.

نوروزیان با اعلان اینکه سفارش ما برای جلوگیری از شیوع آن این است که شهروندان حتی الامکان دام بدون نظارت دامپزشکی نگهداری نکنند، در صورت داشتن؛ دام حتما تحت نظارت دامپزشکی باشد. شهروندان مراقب گزش کنه هایی که در این فصل فعال می شوند باشند، عنوان کرد: آموزش به مردم در مورد حفاظت در مقابل گزش کنه به ویژه کودکان هنگام مواجهه با دام که با دست و این که اگر کنه روی بدن مشاهده نمودند بدون حفاظ مبادرت به جدا کردن کنه و حتی له کردن آن نکنند.

وی با اشاره به این که بعلاوه باید به دامداران آموزش داده شود در هنگام تماس با دام از لباس پوشیده و مخصوص با رنگ روشن استفاده کنند و پس از خروج از محل نگهداری دام ها، لباس های خودرا تعویض کنند، اشاره کرد: هنگام سرکار داشتن با دام حتما از چکمه های پلاستیکی و بلند و دستکش استفاده کنند. سایر شهروندان نیز حتما گوشت را از محلهای مطمئن که تحت نظارت دامپزشکی کشته شده باشد، خریداری کنند.




1401/03/16
09:33:10
5.0 / 5
497
تگهای خبر: خرید , سایت , قشم , هرمزگان
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش