به گزارش فاما كیش به نقل از ایسنا، مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در این خصوص گفت: ساخت این لنج باری ۶۰۰ تنی ۱۶ ماه طول كشیده است.
سید محمدامین جعفری حسینی افزود: برای ساخت این لنج باری ۲۵ میلیارد ریال هزینه شده است.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم اضافه كرد: به آب انداختن لنج و كشیدن بادبان لنگر در روستای گوران جزیره قشم با اجرای مراسم سنتی یامال خوانی همراه است .
جعفری حسینی عنوان كرد: روش ساخت لنج و شیوه دریانوردی بادبانی ایرانیان حاشیه خلیج فارس در یونسكو به عنوان اثر ناملموس ثبت جهانی شده است.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم اظهار كرد: شركت تعاونی توسعه روستایی گوران نیز باهدف حفظ و احیاء روش های لنج سازی و دریانوردی سنتی قشم در این روستا تأسیس شده است.
همچنین سازنده این لنج باری گفت: در ساخت بدنه این لنج از چوب ساج كه گران ترین چوب است استفاده شده است.
عیسی هدری تصریح كرد: چوب كرت محلی جزیره قشم، كُنار هندی، كاكتوس و توت از چوب هایی است كه در اسكلت بندی لنج ها استفاده می شود.
وی اظهار كرد: بوم، جالوود، سمبوك، سماچ، ترتری، كچی، منجی، كوتی و پاكستانی انواع لنج هایی است كه در روستای گوران ساخته می شود.
هدری خاطرنشان كرد: لنج بوم زیباترین و بزرگ ترین لنج چوبی است كه در روستای گوران قشم ساخته می شود و محبوب ترین لنج ها در میان مردمان خلیج فارس است.
به گزارش فاما كیش به نقل از ایسنا، روستای گوران به عنوان بندر تاریخی و یكی از قدیمی ترین بندرگاه های هرمزگان است كه مردم بندرلنگه و كنگ و اهالی روستاهای هم جوار در دوره های گذشته برای لنگر انداختن سه ماهه لنج های بادبانی خود از اسكله و بندر این روستا استفاده می كردند.