معبد اینشوشیناک زیگورات چغازنبیل مرمت شد
به گزارش فاما کیش، خوزستان مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل، از اجرای فصل اول عملیات حفاظت و مرمت معبد اینشوشیناک در طبقه اول زیگورات چغازنبیل اطلاع داد.
عاطفه رشنویی با بیان این خبر اضافه کرد: فصل اول عملیات حفاظت تخصصی معبد اینشوشیناک، بعنوان یکی از مهم ترین بخش های زیگورات چغازنبیل، با تاکید بر اصول اصالت و سلامت بنا و بر پایه استانداردهای بین المللی نگهداری از میراث جهانی خشتی، با موفقیت به پایان رسید.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه با معرفی روش های استاندارد مرمتی اضافه کرد: فرآیند حفاظت در این بخش از مجموعه، با تمرکز بر روش های مداخله حداقلی، استفاده از مصالح هم ساز و همگن، و پایش مستمر صدمه ها انجام گرفت تا ساختار تاریخی معبد، ضمن تثبیت وضعیت کنونی، از صدمه های آتی هم مصون بماند.
او در تشریح اهداف طرح اظهار نمود: این طرح با هدف حفظ اصالت مصالح، ساختار، خوانایی کالبدی معبد، افزایش عمر بنا و دور کردن صدمه های احتمالی از آن و با رعایت اصول حفاظت مبتنی بر مبانی نظری حاکم بر صیانت از این مجموعه و شیوه نامه های بین المللی نظیر منشور ونیز و راهنمای محافظت از میراث خشتی ایکروم، توسط کارشناسان و استادکاران مجرب این میراث جهانی طراحی و اجرا شد.
به گزارش فاما کیش به نقل از ایسنا، به نقل از اداره کل میراث فرهنگی خوزستان، رشنویی خاطرنشان کرد: معبد اینشوشیناک در طبقه اول زیگورات، یکی از شاخص ترین سازه های خشتی جهان، علاوه بر اینکه نمادی از دانش معماری ایلامیان در هزاره دوم قبل از میلاد است، بعنوان بخشی از اولین اثر جهانی ثبت شده ایران، نیازمند حفاظت مستمر، علمی و درجا است.
او همینطور در تشریح روش کار توضیح داد: حفاظت در محل (In Situ Conservation)، نگاهی است که هم از انتقال یا تخریب لایه های تاریخی جلوگیری می کند، و هم به فهم بهتر سیر تحول بنا در بستر طبیعی و فرهنگی اش می انجامد.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه محافظت از معبد اینشوشیناک را گامی در پاسداری از میراث جهانی خشتی دانست و اضافه کرد: این پایگاه با اجرای این عملیات، یک گام دیگر در زمینه صیانت پایدار از ارزش های جهانی این مجموعه کم نظیر برداشت و آنرا در راه حفاظت بلند مدت قرار داد.
منبع: فاما كیش
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب