توسعه اقتصادی در جزیره كیش


توسعه اقتصادی در جزیره كیش به گزارش فاما كیش، به نقل از ایرنا رهایی از وابستگی به درآمدهای ناشی از فروش زمین، ایجاد در آمدهای پایدار، جذب سرمایه، توجه به زیرساخت ها، حمایت از سرمایه گذاری و كاهش بروكراسی اداری در كیش در چهار سال دولت یازدهم نشان داده است گام های خوبی جهت توسعه این جزیره مرجانی برداشته شده است.


با ایجاد مناطق آزاد و تصویب قانون چگونگی اداره آن در شهریورماه سال 1372 ، این مناطق از اساسی و مهمترین محورهای توسعه اقتصادی در سطح كشور به شمار می روند.
تبدیل مناطق آزاد به الگوهای توسعه اقتصادی و اجتماعی كشور، ماموریت های اصلی این مناطق برای انتقال فناوری و جذب سرمایه داخلی و خارجی و پایگاهی مهم برای حركت به سمت رونق اقتصادی است.
افزایش میزان تولید واحدهای صنعتی، افزایش میزان صادرات و صادرات مجدد در حوزه تولید و تجارت و ایجاد مراكز انتقال فناوری و تكنولوژی های نوین در مناطق آزاد از جمله برنامه هایی بود كه برای مناطق آزاد در نظر گرفته شد.
جزیره كیش به عنوان یكی از مناطق آزاد و با دو ماموریت اصلی توسعه گردشگری و تجارت در چهار سال گذشته با گامهای روبه جلو و با ایجاد زیرساخت های مورد نیاز در بخش های عمرانی، اقتصادی، فرهنگی و گردشگری توانست به این دو ماموریت شتاب بیشتری ببخشد.
از نكاتی كه برای توسعه این خطه از ایران اسلامی در طی چهار سال گذشته بدان توجه شد می توان به تامین آب و برق لازم، ایجاد نیروگاه و تصفیه خانه فاضلاب، توسعه فرودگاه و بندرگاه ، جذب سرمایه گذار، افزایش صادرات و كاهش واردات، توجه به صنایع دانش بنیان اشاره كرد.
خبرنگار ایرنا به مناسبت فرا رسیدن هفته دولت در خصوص عملكرد چهار ساله سازمان منطقه آزاد كیش در بخش های مختلف با معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد كیش گفت وگو كرده كه در ذیل می آید:
علی جیرفتی در مورد دستاوردهای اقتصادی سازمان منطقه آزاد كیش در چهار سال گذشته به شرایط بد اقتصادی در سالهای گذشته اشاره كرد و افزود: به رغم این مشكلات جزیره كیش به دستاوردهای خوبی در این حوزه دست یافته است.
وی با بیان اینكه جذب سرمایه و سرمایه گذار و تامین منابع مالی برای انجام طرح های مختلف از وظایف سازمان منطقه آزاد كیش است اظهار كرد: در طول چهار سال گذشته 12 هزار و 650 میلیارد ریال سرمایه برای انجام طرح های زیر بنایی، عمرانی و شهری جذب كردیم كه رقم قابل توجهی است.
جذب 93هزار و 100 میلیارد ریال سرمایه گذاری غیر صنعتی در قالب 75 طرح و 14 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری صنعتی در قالب 69 طرح و جذب بیش از 120 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی از اهم فعالیت های اقتصادی انجام شده در چهار سال اخیر است كه جیرفتی بدان اشاره كرد.
وی به بهره برداری از 63 واحد تولیدی و خدمات صنعتی اشاره كرد و گفت : با ایجاد این واحدها برای 983 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد شده است .
جیرفتی توسعه طرح های تفریحی و اقامتی را از فعالیت های دیگر در منطقه عنوان كرد و افزود: افزایش 26 درصدی ظرفیت هتلینگ از 10 هزار و 500 تخت به 13 هزار و 300 تخت توانسته به رونق گردشگری كمك كند.
وی تصریح كرد: با توسعه فعالیت های مختلف، 6هزار شغل مستقیم در حوزه های گردشگری ، خدماتی، عمرانی و صنعتی ایجاد شده است كه این اقدامات در راستای كمك به اشتغال است.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد كیش به جذب یك هزار و 300 میلیارد تومان سرمایه از بخش خصوصی در طول این مدت اشاره كرد و به ایرنا گفت: این رقم ركورد جدیدی برای سازمان منطقه آزاد كیش است.
وی گفت: 120 میلیون دلار نیز سرمایه گذاری مستقیم خارجی داشتیم كه بخشی از این سرمایه گذاری به دوران پیش از برجام و بخشی هم مربوط به بعد از آن است.
 
*ركورد ارزش صادرات كالاهای تولیدی
وی ارزش صادرات كالاهای تولیدی در سال 92 را 54 و هفت دهم میلیون دلار عنوان كرد و گفت: این رقم در سال 95 به 137 میلیون دلار رسید كه یك ركورد برای كیش محسوب می شود.
معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد كیش با اعلام اینكه در سال 95 بنا بر اعلام گمرك ایران و به همت صنعتگران و تولید كنندگان توانستیم 137 میلیون دلار صادرات را در كیش به ثبت برسانیم افزود : این رقم ارزی و دلاری است و صادرات به سه برابر سالیان قبل رسیده است .
جیرفتی اظهار كرد : در سال 95 سرمایه گذاری حدود یك هزار و 400 میلیارد تومانی در حوزه صنعت جذب شد و با توجه به اینكه جنس صنایع كیش كوچك هستند به طور عمده سرمایه گذاری خیلی سنگین وجود ندارد اما ارزش افزوده بالایی دارند چرا كه دانش بنیان و صادرات محور هستند.
جیرفتی با تاكید بر اینكه مناطق آزاد دربخش واردات به كشور نقشی ندارند افزود : میزان واردات در سال 92 ، 559 میلیون دلار بوده كه این میزان در سال های اخیر كاهش داشته است.
 
* كیش پیشگام درتحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در مناطق آزاد
وی اظهار كرد : بر اساس سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی و برنامه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در دولت، افزایش 30 درصدی تولید و صادرات، افزایش 30 درصدی صادرات مجدد و ایجاد مراكز ارتقاء و انتقال فناوری و تكنولوژی به عنوان اهداف مناطق آزاد در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی در سال جاری تعیین شده است.
وی با بیان اینكه در هر سه هدف و درمیان هفت منطقه ازاد كیش رتبه ممتاز تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی را كسب كردیم اظهار كرد : در طی 24 سال كه از تاسیس منطقه آزاد كیش می گذرد ركورد میزان صادرات در كیش از محصولات تولیدی تنها 54 میلیون دلار برای یكسال بود.
جیرفتی اضافه كرد : بیشترین صادرات كیش در حوزه پزشكی، دارویی، نفتی و آرایشی و بهداشتی بوده است.
جیرفتی در مورد صادرات خدمات مهندسی نیز به ایرنا گفت: خدمات بسیاری از شركت های فعال در كیش به ویژه در حوزه حفاری نفت، دارای ارزش افزوده زیادی هستند كه آمار آنها در فهرست صادرات منطقه آزاد كیش ثبت نشده است اما با حساب كردن ان می توان گفت كه منطقه ازاد كیش بیشترین صادرات را در این بخش داشته است .
سخن آخر اینكه رشد توسعه جزیره كیش و موفقیت های بدست آمده اگر چه 100 درصدی نبوده اما نشان می دهد گامهای خوبی در حوزه ایجاد زیر ساخت ها برداشته شده است .
جزیره زیبای كیش با 91.5 كیلومتر مربع مساحت در 18 كیلومتری سرزمین اصلی در آب های نیلگون خلیج همیشه فارس در استان هرمزگان واقع شده و یكی از مقاصد پر تردد گردشگری كشور است .
سالانه بیش از یك میلیون و 700 هزار گردشگر داخلی و خارجی از این جزیره مرجانی بازدید و از ظرفیت های مختلف طبیعی ،تفریحی و گردشگری آن استفاده می كنند. 
1396/06/07
19:56:52
5.0 / 5
5409
تگهای خبر: جزیره كیش , منطقه آزاد , هرمزگان , خلیج فارس
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش