یك استاد حوزه دریا:

صنعت كشتی سازی ایران درحال آزمون و خطاست


صنعت كشتی سازی ایران درحال آزمون و خطاست فاما كیش: ارتباط صنعت و دانشگاه همواره یكی از مهم ترین مباحث مطرح این دو نهاد بوده است. خیلی از مسائلی كه صنعت هم اكنون از نظر فنی با آن روبرو است، در سالیان گذشته توسط محققان برطرف شده و با یك جستجوی ساده قابل دستیابی است اما با وجود تمامی تلاش ها به نظر می آید كه هنوز یك گپ و فاصله میان صنعت و دانشگاه وجود دارد.


یك استاد حوزه دریا در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینكه در حیطه ارتباط صنعت با دانشگاه، بسیاری انگشت افترا كمبود همكاری را به سمت دانشگاه نشانه می روند، تصریح كرد: این مورد تا حدی هم درست است، ولی باید توجه داشت كه به دلایل بسیاری، همچون دلایل سیاسی و تحریم ها، صنعت كشور نسبت به دانشگاه تا حدی عقب تر است.

محمدجواد كتابداری در ادامه اضافه كرد: در این میان توقع عده ای در این است كه دانشگاه، پیشرفت و به روز رسانی علم را كه رسالت اصلی آن است، رها كرده و به معضلات غالبا مدیریتی صنعت بپردازد.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیركبیر خاطرنشان كرد: به نظر بسیاری، بیشتر مشكلات صنعت كشور ناشی از مسائلی نظیر تصمیمات كلان غیر كارشناسی بالا دستی، تحریمها، كاغذبازی و روالات اداری نامناسب و مسائلی نظیر پارتی یا ناشی از مسائل و مشكلات مالی است و نه مشكلات فنی و تكنیكی.

وی با تاكید بر ضرورت تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه اظهار نمود: به علت پیشرفته نبودن صنعت كشور، خیلی از مسائلی كه صنعت هم اكنون از نظر فنی با آن روبرو است، در سالیان گذشته توسط محققان برطرف شده و با یك جستجوی ساده قابل دستیابی است اما با این وجود به نظر می آید كه یك گپ و فاصله میان صنعت و دانشگاه وجود دارد، چون كه صنعت در خیلی از مسائل، برای رفع مشكلات خود توجه و اعتماد لازم را به دانشگاه نشان نمی دهد.

كتابداری با اشاره به برنامه آموزشی رشته مهندسی دریا و تاكید بر اصلاح و بازنگری آن، عنوان كرد: وجود ایرادات و كوشش برای اصلاح آن ها خصوصیت هر سیستم پویایی بوده و بطور قطع نیاز به اصلاحاتی در چارت رشته مهندسی دریا هم دیده می گردد.

وی افزود: درحال حاضر دروس تخصصی كه در مقطع كارشناسی در این رشته عرضه می گردد، كمتر از 10 درصد است در حالیكه می بایست 30 درصد واحدهای دانشگاهی به دروس تخصصی صرفا با موضوعات دریا و كشتی اختصاص یابد.

این استاد حوزه دریا با اشاره به اینكه با عنایت به پیشرفت های دو، سه دهه اخیر كه ناشی از ظهور كامپیوترها و انجام محاسبات عددی وسیع بوده و شتاب بسیاری به پیشرفت علوم مختلف همچون مهندسی دریا داده است، بطور قطع نیاز به اصلاحات بیشتری است، اظهار داشت: دروسی نظیر آشنایی با كدها و آیین نامه های دریایی، آشنایی با انواع نرم افزارهای مهندسی دریایی، علوم جدید دریایی نظیر تكنولوژی های انرژی های تجدید پذیر دریایی، مسائلی نظیر بازیافت كشتی ها، محیط زیست دریایی و مسائل دیگری از این دست می بایست در چارت جدید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

كتابداری با اشاره به اینكه این امر علاوه بر بعد علمی، می تواند دانشجویان را برای ورود به بازار كار، آماده تر كند، اظهار نمود: این مورد با عنایت به این كه چند دهه از عمر این رشته می گذرد، به كمك اساتید باتجربه نیاز دارد.

وی خاطرنشان كرد: همینطور كارآموزی دانشجویان در كارخانجات كشتی سازی و صنایع فراساحل باید بعنوان یكی از مهم ترین بخش های آموزشی در این رشته جایگاه واقعی خویش را پیدا كند.

این استاد دانشكده مهندسی دریا با اشاره به اینكه صنعت كشتی سازی یكی از موتورهای مهم صنعت و اشتغال كه بعنوان صنعت مادر می تواند صنایع كوچك را احیا كرده و برای هزاران فارغ التحصیل رشته های دریایی فرصت شغلی تولید كند، در مورد مشكلات و چالش های این صنعت اظهار داشت: مشكل اساسی صنعت كشتی سازی در مرحله اول به مسایل مدیریتی و توانایی های طراحی و ساخت مرتبط می باشد و در مرحله بعد مباحث مالی و تحریم ها مطرح است.

كتابداری با اشاره به بازه زمانی طولانی ساخت یك شناور در كارخانجات كشتی سازی كشور عنوان كرد: این تاخیر سبب می گردد بعضی از دستگاه ها و شركت های كشتیرانی سفارش خویش را به سازندگان خارجی داده و در مدت زمان كوتاه شناور مورد نظرخود را خریداری نمایند.

وی افزود: صنعت كشتی سازی ایران همانند خیلی از صنایع دیگر هم چنان درحال آزمون و خطاست و این در شرایطی است كه پیش از اجرای هر ایده و فكر باید به اتخاذ تدابیر لازم، برنامه ریزی و بررسی راهكارهای مدیریتی اقدام نمود و با آمادگی كامل و بررسی جوانب مختلف وارد گود ساخت كشتی شد چون كه استفاده از روش تلاش وخطا در اجرای هر پروژه ای بدون استفاده از تجارب دیگران در شرایطی كه رقابت بین شركت ها در این عرصه روز به روزشدیدتر می شود، راه به جایی نمی برد.

استاد برتر حوزه دریا در سال 95 در مورد معیارهای یك استاد خوب اظهار داشت: یك استاد خوب می بایست دارای سجایای علمی و اخلاقی مناسبی بوده و در بعد علمی، تسلط بر درسی كه عرضه می دهد، علاقه مندی به تدریس و پژوهش، داشتن اطلاعات بروز از مسائل حیطه درسی خود، توانایی انتقال مناسب مفاهیم برای تدریس به دانشجویان، آمادگی برای رفع اشكالات درسی دانشجویان، تركیب مفاهیم كاربردی و علمی وتعریف پروژه های درسی در قالبی مناسب جهت تولید علاقه برای مطالعات بعدی دانشجویان و ارتباط و احترام متقابل و صمیمی با دانشجویان از خصوصیت ها و معیارهای یك استاد خوب است.



عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیركبیر با اشاره به نقش موثر تشكل های دانشجویی مانند انجمن علمی در حوزه دانشگاه تصریح كرد: انجمن های علمی همسو با آموزش های دانشگاهی به مراكزی برای پرورش استعدادهای علمی، اجرایی و مدیریتی دانشجویان تبدیل گشته اند.

وی در ادامه بیان كرد: در صورتی كه این تشكل ها از حمایت های مادی و معنوی مسئولین برخوردار باشند آثار بسیار خوبی از خود بر جای خواهند گذاشت كه همچون آثار پرارزش این انجمن ها می توان به ظهور و شكوفایی استعدادها و خلاقیت های علمی، كسب تجربه در مورد فعالیت های گروهی و ارتقاء فعالیت های علمی پژوهشی دانشگاه را می توان نام برد.

كتابداری با اشاره به اینكه دوران تحصیل در دانشگاه دوران خیلی كوتاهی بوده و به سرعت سپری شده است، اظهار نمود: دانشجویان قدر دوران جوانی خویش را بدانند و از آن به نحو صحیح استفاده كنند و تنها به پاس كردن دروس اكتفا نكرده و نمره گرای صرف نباشند، بلكه تلاش در یادگیری دروس داشته و به صورت كاربردی به دروس نگاه كنند و حتما مطالعات جنبی علاوه بر مطالعه جزوه و مراجع داشته باشند و هم در بازدیدهایی كه توسط اساتید ترتیب داده می شود مشاركت فعال داشته باشند.

وی در انتها با تاكید بر دوره كار آموزی اظهار نمود: دانشجویان به واحد كارآموزی كه فرصتی جهت برقراری ارتباط برای اشتغال در آینده است، اهتمام ویژه ای داشته باشند و حتی المقدور، پروژه های كارشناسی خویش را با استفاده از نرم افزارهای كاربردی اختصاص دهند كه علاوه بر یادگیری آن و كاربرد آن در صنعت، از نظر پژوهشی هم موفق به عرضه مقاله شوند.


1397/04/05
13:26:42
5.0 / 5
4846
تگهای خبر: دریا , شناور , صنعت
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش