استاندار هرمزگان خبر داد:
عرضه گزارش اولیه نحوه صید كشتی ها در آب های خلیج فارس به وزیر جهاد كشاورزی
فاما كیش: استاندار هرمزگان با اشاره به اینكه اینكه نظارت بر كشتی های صیادی ضعیف است، اظهار داشت: گزارش اولیه ای از نحوه صید كشتی ها در آب های خلیج فارس به وزیر جهاد كشاورزی صورت خواهد گرفت.
به گزارش فاما كیش به نقل از ایسنا، فریدون همتی بامداد امروز در نشستی خبری پیرامون هفته دولت ضمن تبریك هفته دولت اظهار نمود: در این هفته دولت برنامه ها و پروژه های آماده خویش را افتتاح می كند و فرصت خوبی برای تمركز بیشتر و اطلاع رسانی صحیح به مردم است.
وی با اشاره به اینكه امروز جامعه ای بیدار و فعال در عرصه اخبار و اطلاعات داریم و ملتی كه با گذشته متفاوت هستند، اضافه كرد: امروز كشور ما در شرایط خاصی قرار دارد، شرایطی كه دشمن به دنبال آن است، زمانی بنا بر مصلحت نظام برجام شكل گرفت و امروز به دلایلی غیر منطقی خروج آمریكا از برجام صورت گرفت.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینكه توافقی كه در آن سازمان ملل، پنج به علاوه یك، اروپا و آمریكا نشستند و توافقاتی كردند، دلیل نمی گردد با هر عوض شدن دولت تفاهم ها نقض شوند و این كار بچگانه است، خاطرنشان كرد: دشمن می خواهد با افزایش تحریم ها عرصه را بر ملت ما تنگ كنند و یك جنگ اقتصادی تمام عیار با كشور ما راه بیندازند، كشورهایی كه می خواهند با ما كار كنند را تهدید می كنند و از انواع ابزارها بهره برده تا فضای اقتصادی ما را تحت تاثیر قرار بدهند و در داخل هم افرادی آگاهانه یا نا آگاهانه اقداماتی می كنند كه بازی در زمین دشمن است.
همتی افزود: این افراد فرصت طلب بوده و غیرت ملی ندارند و به جای همراهی با نظام مبادرت به احتكار می كنند كه كار درستی نیست، البته تغداد این افراد كم است اما در جامعه ای انقلابی همین تعداد كم را هم نباید داشته باشیم.
وی با اشاره به اینكه باید كاری صورت گیرد مانند تركیه تا ارزش پولی ما بیش از این كاهش نیابد، خاطرنشان كرد: این ملت 40 سال امتحان پس داده است، هیچ گاه نبوده كه آمریكا ضد ما اقداماتی به كار نگرفته باشد، جنگ تحمیلی، تحریم های گذشته و جدید، كودتاها، پشتیبانی از گروه های نفاق و... در این مقطع باید با تلاش و همگرایی و انسجام نظام و دولت و ملت فرهنگ مناسب با این فضا را ترویج نماییم و در برابر دشمن بایستیم و اثر اقدامات دشمن را به حداقل برسانیم.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینكه همه باید در جایگاهی كه هستیم به نقش خود در كاهش آثار اقدامات دشمن بیندیشیم، عنوان كرد: اگر همه ما از هر قشری به دنیال این باشیم كه چه كاری از ما تولید كرده است، وظایفمان را بشناسیم و به خوبی عمل نماییم، آن وقت می توانیم امیدوار شویم این مرحله را هم می توانیم با موفقیت پشت سر بگذاریم و دوره نشاط را برای كشور تولید نماییم.
همتی افزود: وقتی دشمن تلاش ما را برای این شرایط ببیند به دریوزگی می افتد، به قول مقام معظم رهبری دولت فعلی آمریكا دولتی با ثبات نیست و ما به این دولت اعتماد نداریم.
وی با اشاره به اینكه وقتی مردم گزارشی از اقدامات و پروژه های دولت را بینند امیدوار می شود، تصریح كرد: هرمزگان استانی است كه علاوه بر اقدامات استانی اقدامات ملی هم درآن در حال انجام می باشد.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینكه هرمزگان به علت ظرفیت هایی كه در صنایع بزرگ، بنادر، دریا، گردشگری و... دارد می تواند در كنار سرمایه گذاری های محلی سرمایه گذاری های ملی را هم داشته باشد، بیان كرد: این امر سرعت توسعه را بیشتر می كند با این ظرفیت ها باید به دنیال برنامه ریزی و جلب توجه ملی به استان باشیم.
همتی با اشاره به اینكه هدف ما میدان دادن به بخش خصوصی است، ابراز كرد: قوای سه گانه بر آن است كه هرجا دولت نقشی دارد سهامش به مردم و سرمایه گذاران و بخش خصوصی واگذار شده و دولت فراهم كننده بستر، حامی و هدایتگر شود.
وی افزود: در پارسیان پیگیر سپردن 6 واحد بزرگ، 4 واحد پتروشیمی یك نیروگاه بزرگ 5 هزار و 600 مگا وات و یك آب شیرین كن به بخش خصوصی هستیم و ما به دنیال تامین منابع آن ها از صندوق توسعه ملی و خارجی هستیم، همینطور بندر بزرگ پارسیان در حال ساخت است، بندری كه ظرفیت 40 تا 50 میلیون تن ظرفیت صادرات خواهد داشت.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینكه شراط و ظرفیت پارسیان باید به درستی معرفی شده و مردم و سرمایه گذاران بیشتر در آن ورود كنند، اظهار نمود: امیدوارم بتوانیم در سال پیش رو برخی پروژه ها را آغاز نماییم و این فرصتی طلایی و بزرگ است.
همتی افزود: در شرق استان چندین پروژه در دست اقدام داریم، یك پالایشگاه 350 هزار بشكه ای نفت سنگین بخش خصوصی آن را دنیال می كند، ما زمین آن را تامین كردیم و پیگیر مجوزهایش هستیم، همینطور پیگیر نیروگاه هزار و 400 مگاوات سیریك، بندر جدید جاسك، بحث منطقه آزاد جاسك كه در مجلس است، هم هستیم، دو پالایشگاه در دست اقدام در شرق استان داریم و این ها به این مفهوم است كه شرق استان هم در معرض یك تحول بزرگ است.
وی با اشاره به اینكه اساس شرق استان استفاده از تجربه های گذشته دولت و ورود بخش خصوصی است، خاطرنشان كرد: در حوزه مركز استان به دنبال این هستیم دو هزار و 500 هكتار فضا به منطقه ویژه صنایع معدنی خلیج فارس اضافه نماییم، جاده رینگ و محوطه سازی انجام شده و بزودی افتتاح می شود، بخش خصوصی را در آنجا فعال می نماییم، به تازگی جلساتی با فولاد میاركه و صندوق بازنشستگی كشور و مجموعه گلگهر داشتیم تا برای رساندن ظرفیت فولاد به 10 میلیون تن فولاد در هرمزگان تلاش كنند.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینكه با ستاد اجرایی فرمان امام مجوزهای یك شهرك پتروشیمی را دنبال می نماییم، اضافه كرد: فاز سوم پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس تا آخر سال تكمیل می گردد و ظرفیت آن به 40 میلیون لیتر بنزین یورو 5 و حدود 12 میلیون لیتر گازوئیل خواهد رسید، فاز 4 آن هم پس از افتتاح فاز 3 شروع می گردد و تا آخر دولت دوازدهم به بهره برداری می رسد و در همین وضعیت موجود هرمزگان از استان های در سطح جهانی در زمینه تولید بنزین است.
همتی با اشاره به اینكه كشتی سازی هرمزگان زیرساخت خوبی دارد و چندین جلسه در تهران با مدیران عامل كشتی رانی و شركت نفت كش ملی و سازمان گسترش داشتیم، عنوان كرد: تفاهم خوبی انجام شد، اختلافاتی كه از گذشته با كشتی سازی هرمزگان وجود داشت حل شد و بنا شد این دو بنگاه حمل و نقل كشور تعمیرات كشتی ها را به جای دادن به كشورهای دیگر به كشتی سازی هرمزگان بدهند و حجم عظیمی از ظرفیت برای تصبیت اشتغال موجود و ظرفیت اشتغال جدید تولید می گردد و ساخت كشتی ها در ظرفیت های ممكن هم واگذار شود.
وی با اشاره به اینكه شرطی مقرر كردیم كه كشتی سازی هرمزگان باید قیمت، سرعت و كیفیت ساخت و تعمیرات خویش را به توانمندی رقابت با شركت های خارجی برساند، تصریح كرد: بخش عظیمی از محیط كشتی سازی را بعنوان شهرك صنعتی صنایع دریایی در نظر گرفتیم، این اقدام برای آینده كشور كه باید بر مبنای تجارت دریا پایه گذاری شود بسیار حائظ اهمیت است.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینكه فاز سوم منطقه ویژه سازمان بنادر هم كلنگ خورده است و به خوبی كار در حال جلو رفتن است، اضافه كرد: حمل و نقل بزرگ و كم نظیر به واسطه بندر شهید رجایی در استان ما شكل گرفته است و این حجم ورودی و خروجی می تواند اشتغال های مختلف و جانبی را تولید كند و این ظرفیتی جدید است.
همتی با اشاره به اینكه در مورد بنادر دیگر استان امسال برنامه های خوبی در حال پیگیری است، اضافه كرد: تمركز بیشتر بر جزایر هرمز، ابوموسی، هنگام و لارك و همینطور نوار ساحلی است؛ با عنایت به مصوبه مجلس كه برای ملوانان شكل گرفت حدود 800 لنج در استان ساماندهی و فعالیت حدود 8 هزار نفر روی این لنج ها پایدار و قانونمند شد.
وی با اشاره به اینكه امسال اصلاحیه ای بر مصوبه سال قبل گذاشته شذ و مشوق ها را افزایش دادند، خاطرنشان كرد: سوخت لنج ها به قیمت داخلی محاسبه می گردد و معافیت های آنان افزایش می یابد.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینكه بنا به آمار مركز آمار نرخ بیكاری هرمزگان در سال 96 به 9 درصد رسیده است، عنوان كرد: بنادر كوچك ما هم در حال فعال شدن هستند، همه نوار ساحلی به دنبال تولید بازارچه های ملوانی هستند و مسئله قاچاق مدیریت می گردد و رونقی كه در بازارچه های ملوانی وجود دارد حاصل تصمیم و عملكرد درست دولت و جوامع محلی بوده است.
همتی با اشاره به اینكه طبق آمار شیلات حدود سه هزار و 500 صیاد مجاز و 5 هزار صیاد غیر مجاز و حدود 600 لنج بدون مجوز داریم، اضافه كرد: مساله صید غیرقانونی كشتی های چینی مدام مطرح می گردد كه بنده معتقدم این افراد غرض ورزی سیاسی دارند، متخصصین دانشگاهی ما در این زمینه در حال بررسی هستند، تمام كسانی كه در عمق 200 متر خارج از 12 مایلی آب ساحلی برای صید فانوس ماهی مجوز دارند ایرانی هستند، در حال بررسی هستم تا اسامی این افراد را رسانه ای كنم، لنج های ایرانی توان رفتن به این عمق را ندارند و این افراد كشتی هایی را اجاره كرده یا به تملك گرفته اند و مطابق آیین نامه باید هر سال 20 درصد پرسنل چینی خویش را با پرسنل ایرانی جایگزین كنند.
وی با اشاره به اینكه طبق گزارشات شیلات همه مجوزها در اجاره یا تملك ایرانیان هستند، این كشتی ها بار خویش را در ساحل ما خالی می كنند و تصور خارج شدن ماهی ها از كشور غلط است، اظهار نمود: امكان دارد بعضی از این كشتی ها در كنار فعالیت قانونی خود در عمق های كمتر هم فعالیت كنند كه تخلف است و باید با آن ها مقابله شود، در مورد اینكه كشتی های صید فانوس ماهی ها غذای ماهیان دیگر را صید می كنند و برای ذخایر ما مضر است، در حال بررسی علمی هستیم و در صورت اثبات آن با این مورد مقابله خواهیم كرد.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینكه به دنیال ساماندهی لنج ها و صیادان بدون مجوز هستیم، خاطرنشان كرد: اگر مردم همكاری كنند دولت در استان تلاش می كند به گونه ای ساماندهی كند كه معیشت صیادان دستخوش بحران نشود.
مقام عالی دولت در هرمزگان با تاكید بر اینكه نظارت بر كشتی های صیادی ضعیف است، ابراز كرد: گزارش اولیه ای از نحوه صید كشتی ها در آب های خلیح فارس به وزیر جهاد كشاورزی صورت خواهد گرفت.
همتی تصریح كرد: برای هفته دولت در سال 97 تعداد 821 پروژه با اعتبار هزار و 936 میلیارد تومان به بهره برداری می رسد.
وی تصریح كرد: امیدوایم یك نشاط و شادابی خوبی با انعكاس این فعالیت ها در سطح استان و در میان مردم داشته باشیم.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینكه در حوضه آب مردم دغدغه هایی دارند، اضافه كرد: اقدامی را با وزارت جهاد كشاورزی بررسی و 200 پروژه آبخیزداری را مطالعه كردیم؛ نزدیك به صد و 60میلیارد تومن اعتبار برای این 200 پروژه در نظر گرفتیم، تابحال نزدیك صد پروژه به پیمان كارها واگذار شده است، این 200 پروژه را تا آخر سال مالی 97 به بهره برداری می رسانیم.
همتی با اشاره به اینكه 10 سد دیگر هم در سطح استان در حال تاسیس است، تصریح كرد: مذاركاتی با وزیر نیرو و مدیرعامل آب و فاضلاب كشور داشتیم و جا انداختیم و از ما پذیرفتند كه تامین آب شرب بندرعباس، غرب بندرعباس و بندر خمیر را كه هم اكنون بر سد استقلال میناب و شمیل و نیان است قطع نماییم، این را از ما پذیرفتند و تا آخر سال 98 این اقدام صورت می گیرد.
وی با اشاره به اینكه دولت آب را از بخش خصوصی در حوزه آب شیرین كن ها می خرد و با قیمت بسیار پایین تر به مردم می دهد، اضافه كرد: در كنار آب شیرین كن 100 هزار متر مكعبی وزارت نیرو را مجاب كردیم تا دولت تضمین خرید از آب شیرین كن یك میلیون متر مكعبی را هم داشته باشد و این اقدام بسیار بزرگی بود، باید برای تضمین خرید سال آینده پیگیری های لازم را انجام دهیم.
استاندار هرمزگان با اشاره به اینكه وضع آب روستاهای جزیره قشم خوب نبوده، هرچند در دولت یازدهم اقدامات خوبی انجام شده اما اكنون برخی روستا ها در ماه یك روز سهمیه دارند، خاطرنشان كرد: یكی از توافق های جدیدی كه داشتم خرید 9 هزار مترمكعب دیگر از آب شیرین كن مپنا قشم برای این روستاهاست.
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب