مرغوب ترین محصول هرمزگان


مرغوب ترین محصول هرمزگان به گزارش فاما كیش با شروع شدن فصل گرما و به اصطلاح جنوبی ها خرماپزان در جنوب كشور، برداشت خرما از نخلستان ها آغاز می شود؛ خرما از میوه های مهم مناطق گرمسیری است كه در هرمزگان ارقام مختلف آن به فراوانی در بازار یافت می گردد.



به گزارش فاما كیش به نقل از ایسنا، در جنوب كشور و شمالی ترین نقطه استان هرمزگان، درست در انتهای سلسله جبال زاگرس منطقه ای كوهپایه وجود دارد كه شاید بتوان گفت یكی از خوشمزه ترین خرماهای نیمه خشك دنیا را در دامن خود پرورش می دهد كه این خرما در گویش محلی "پیارم" نامیده می گردد.

پوست نازك خرما پیارم به رنگ قهوه ای تیره و با عنایت به اینكه گوشت و پوست آن كاملاً به یكدیگر چسبیده اند، ظاهری زیبا و مطلوب دارد، درصد رطوبت میوه آن كم است و از ارقام نیمه خشك به حساب می آید كه از میوه های دیررس است و كیفیت میوه آن مطلوب و از نظر صادرات بسیار بازارپسند است.

به سردخانه ای مستقل برای عرضه خرما نیازمندیم

یك كشاورز در گفت وگو با ایسنا، منطقه خلیج فارس بیان كرد: با عنایت به اینكه در شهرستان حاجی آباد شرایط مناسب برای كشاورزی و كاشت درخت خرما وجود دارد تعداد كثیری از روستاییان مشغول به پرورش خرما هستند.

آزاد عوض پور اظهار نمود: عمده محصول ما خرمای پیارُم است كه در كنار آن نمونه های "خاصویی" و "شاهانی" هم برداشت می گردد كه میزان آن ها نسبت به پیارُم كمتر است.

وی اضافه كرد: به علت خنكی هوا نسبت به سایر نقاط هرمزگان تبدیل خرمای نارس به خرمای رسیده و خشك دیرتر از حالت عادی صورت می گیرد و به نظر میرسد آخرین برداشت خرما در استان هرمزگان مربوط به شمالی ترین روستاها است.

عوض پور تصریح كرد: با عنایت به شرایط آب و هوایی خرمای روستای صالح آباد دارای كیفیت بالاتری نسبت به دیگر مناطق است و طبیعی است كه قیمت خرمای براشت شده از این منطقه هم بالاتر است.

وی با اشاره به اینكه برداشت خرما از 20 مهر در این منطقه شروع و تا آخر آبان ماه ادامه دارد، ابراز كرد: برای جلوگیری از گزند آفات و تغذیه ی پرندگان و زنبورها از خرما، محصول خرما را كمی پیش از تبدیل شدن به رطب توركشی میكنیم تا محصول از این خطرات صدمه به دور باشد.

این كشاورز عنوان كرد: آبیاری و در صورت نیاز هرس این درختان تا زمان برداشت همواره ادامه دارد و با عنایت به جوان بودن نخلستان ما و افزایش دائم تعداد نخل ها به سردخانه ای مستقل نیازمند هستیم كه با صلاح دید خود محصول را به بازار عرضه كنیم.

وی تصریح كرد: بعد از برداشت، ما خرماها را به كارخانه فرستاده و بعد از انجام عملیات لازم مانند پالش كردن، ضدعفونی كردن، محصول بسته بندی و وارد بازار می گردد.

عوض پور در انتها اظهار داشت: عرضه خرمای پیارُم حاجی آباد در بازار توسط واسطه هایی صورت می گیرد كه امیدواریم در سال های آینده برداشت خرما در این منطقه افزایش یابد تا خودمان بتوانیم صادرات آن را هم بر عهده بگیریم.

افزایش 5 درصدی برداشت پیارم در حاجی آباد

همچنین كارشناس باغبانی شهرستان حاجی آباد در گفت وگو با ایسنا، اظهار نمود: 2 هزار و چهارصد هكتار از زمین های كشاورزی سطح شهرستان حاجی آباد زیر كشت خرمای پیارم قرار دارد كه از این مقدار 1 هزار هكتار از نخل ها غیر مثمر هستند.

راضیه ملكی اضافه كرد: فصل برداشت خرمای پیارُم در شهرستان حاجی آباد از نیمه دوم شهریورماه آغاز می گردد و تا آخر آبان ماه ادامه دارد.

وی اظهار داشت: با عنایت به اینكه درخت های نخلی كه در سال قبل مثمر نبوده اند امسال مثمر شده اند، امسال 8 هزار تن محصول خرمای پیارم از نخل های شهرستان حاجی آباد برداشت شده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 5 درصد افزایش داشته است.



خرما و تأثیر باورنكردنی اش در افزایش انرژی

یك كارشناس تغذیه هم در مورد خرمای پیارُم در گفت وگو با ایسنا، در مورد ارزش غذایی این محصول بیان كرد: خرمای پیارم سرشار از مواد قندی، پروتئینی و سایر مواد معدنی بوده و از ارزش غذایی بالایی برخوردار می باشد و با عنایت به اینكه عمده قند موجود در آن از نوع فروكتوز است، به راحتی و سرعت در متابولیسم بدن استفاده شده و به عنوان قند مجاز مصرفی توسط افراد مبتلابه دیابت بسیار مناسب است.

علی ترابی اضافه كرد: خرما از ارزش غذایی خوبی برخوردار می باشد و باید آن را در هرم مواد غذایی میوه به حساب آورد كه با عنایت به كوچكی هر عدد خرما، هر واحد آن شامل دو تا سه عدد خرما است كه چنانچه بر مبنای نیاز روزانه دو تا سه واحد میوه می خورید، می توانید این تعداد را به جای یكی از این واحدهای میوه استفاده كنید.

وی تصریح كرد: به یاد داشته باشید كه خرما به دلیل داشتن قند زیاد كه بخش بیشتر آن قند ساده است در صورت مصرف زیاد و با افزایش انرژی مصرفی ممكن است، سبب چاقی هم بشود.

ترابی بابیان اینكه در خرما، مقداری هم فیبر غذایی موجود است خاطرنشان كرد: فیبر موجود در خرما برای سلامت دستگاه گوارش و تغذیه بسیار مناسب است، علاوه بر آن خرما حاوی كاروتنوئیدها یا مواد رنگی است كه پیش ساز ویتامین A و آنتی اكسیدان به حساب می آید و جلوی ضایعات و سرطانی شدن سلول ها را می گیرد.

وی افزود: ویتامین C یكی دیگر از مواد مغذی خرماست كه این ویتامین برای جلوگیری از بیماری های خطرناك خونریزی دهنده یا همان اسكوربوت لازم است و باید بدن هر فرد در طول روز، 60 میلی گرم ویتامین C دریافت كند كه تقریباً در هر 100 گرم خرما 14 میلی گرم ویتامین C موجود است.

این كارشناس تغذیه ابراز كرد: پتاسیم در این میوه به میزان قابل توجهی موجود است كه برای جلوگیری از پرفشاری خون و برای كار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است كه به هم خوردن آن در بدن، بسیار خطرناك است و علاوه بر آن، خرما حاوی میزان قابل توجهی منیزیم است كه برای اعصاب و عضلات ضروری است.

به گزارش فاما كیش به نقل از ایسنا، نخل های پیارم عمدتاً در دامنه كوه ها كاشته شده و توسط جوی های طراحی شده در سطح های مختلف به وسیله آب رودخانه های منطقه آبیاری می شود؛ پرورش این نخل ها عمدتاً به صورت ارگانیك بوده و هیچ گونه مواد شیمیایی در مرحله داشت آن استفاده نمی شود.

به علت خنك تر بودن مناطقی كه خرمای پیارم در آن كاشته می گردد نسبت به سایر مناطق خرماخیز، درخت پیارم به جهت اینكه به باردهی و ثمر دهی كامل برسد، زمان بیشتری احتیاج دارد كه این زمان در روستاهای شهرستان حاجی آباد متفاوت است.

گزارش از محمد ذاكری نژاد، خبرنگار ایسنا، منطقه خلیج فارس



 

1396/08/30
19:38:09
5.0 / 5
4240
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش