شرح رساله قرابادین منتشر گردید
به گزارش فاما كیش «شرح رساله قرابادین» با تصحیح و تحقیق مارتین لوی و با ترجمه قربان بهزادیان نژاد منتشر گردید.
به گزارش فاما كیش به نقل از ایسنا، كتاب «شرح رساله قرابادین» اثر ابویوسف یعقوب بن اسحاق الكندی (پزشك قرن سوم هجری) است كه در انتشارات پژوهشكده تاریخ اسلام عرضه شده است.
در معرفی این كتاب آمده است: داروشناسی (و داروسازی) همچون صنایعی است كه در دنیای اسلام و تمدن بر آمده از آن، رونق بسیار زیادی یافت و دیرتر از دیگر علوم از نوآوری، جذب و پیشرفت باز ایستاد. این علم در گذر زمان، از یك سو با پزشكی و درمانگری و از جانب دیگر با صنعت، تجارت و كشاورزی و در نهایت با ماوراء الطبیعه و علوم رمزی رابطه تنگاتنگی برقرار كرد.
ابویوسف یعقوب الكندی فیلسوف و پزشك نام آور قرن سوم قمری، در ترجمه و جذب علوم مختلف به دنیای اسلام نقش آفرینی كرده و در این فرآیند بسیار حائز اهمیت بوده است. او ۲۸ اثر پزشكی دارد و «رساله قرابادین» جزء آثار پزشكی منتسب به اوست. نسخه ای از این رساله را «مارتین لوی» تصحیح كرده و به زبان انگلیسی برگردانده است. در مجموع، در این كتاب تصویر كاملی از داروشناسی در پگاه تمدن اسلامی عرضه شده است؛ تصویری كه زمینه را برای محققان تاریخ پزشكی و مردم شناسی فراهم می آورد تا جایگاه ملل مختلف همچون ایران را در نضج گیری این علم روشن تر كند و به پژوهشگران پزشكی كمك می نماید تا داده های فیلسوف پزشك عرب و اطلاعات گسترده ای را كه مصححان از كشورهای مختلف به دست آورده اند، به محك آزمایش و تجربه بگذارند.
قبل از این هم كتاب های «آنتی بیوتیك ها و درمان بیماریهای عفونی»، «ایمنی و عفونت»، «كنترل كیفیت در آزمایشگاه میكروبیولوژی»، «پزشكی اسلامی در دوره میانه» نوشته امیلی ساواژ اسمیت و پیتر ای پورمن، «طاعون و افول تمدن اسلامی» و «تاریخ جنون در جامعه اسلامی» از مایكل دالس، «پزشكی و سنت علمی در تمدن اسلامی» و «پزشكی و علوم زیستی در تمدن اسلامی» از پیتر ای پورمن، « اندیشه جهانی و آزادی باورها در پزشكی تمدن اسلامی» نوشته ماكس مایرهوف و «شرح رساله قرابادین الكندی» از مارتین لوی با ترجمه قربان بهزادیان نژاد در انتشارات پژوهشكده تاریخ اسلم انتشار یافته است. همینطور از این مترجم «شرح رساله قرابادین سمرقندی» و «تاثیر پزشكی عربی بر اروپای دوره میانه» آثار مارتین لوی در دست انتشار است.
سه كتاب «پزشكی اسلامی در دوره میانه»، «طاعون و افول تمدن اسلامی«، «تاریخ جنون در جامعه اسلامی دوره میانه» هم تا كنون به چاپ دوم رسیده اند.
منبع: فاما كیش
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب