مدیرعامل شركت آب منطقه ای هرمزگان:

شناسائی 4هزار و301 فقره چاه غیر مجاز در هرمزگان


شناسائی 4هزار و301 فقره چاه غیر مجاز در هرمزگان به گزارش فاما كیش مدیرعامل شركت آب منطقه ای هرمزگان اظهار داشت: وجود چهار هزار و ۳۰۱ فقره چاه غیر مجاز در استان هرمزگان منجر به اضافه برداشت ۲۰ درصد از آب های استان یعنی معادل ۳۵۰ میلیون متر مكعب شده است.



به گزارش فاما كیش به نقل از مهر، هوشنگ ملایی در نشست خبری با عنوان اینكه از آغاز سال بارشی سال جاری (از مهرماه آغاز و تا شهریورماه سال آینده) مقدار ۶۸.۸۴ مكعب بارش در استان را شاهد بودیم، اظهارداشت: در بین ۲۲ منطقه استان هرمزگان، شهرستان پارسیان با ۱۲۲ میلیمتر بعنوان پربارش ترین منطقه و باغات با ۱۸ میلیمتر، پایین ترین میزان بارش را داشته است.
وی اضافه كرد: در حال حاظر ذخیره آب در سد استقلال میناب از حجم ۲۴۰ میلیون متر مكعب موجود تنها ۵۲ میلیون متر مكعب آب گیری شده است، سد جگین ۱۷۰ میلیون متر مكعب از حجم ۲۱۰ میلیون متر مكعب خود و سد شمیل هم از ۱۰۰ میلیون متر مكعب ظرفیت خود، حدود ۲۷ میلیون متر مكعب آبگیری شده است.
ملائی افزود: برای تغذیه سدهای نیاز است كه بارش ها در بالا دست سدها اتفاق بیافتد كه به دلیل كم بارش بودن مناطق بالادستی سدها، بارش ها تابحال تأثیر قابل محسوسی بر ذخیره سدهای هرمزگان نداشته است.
مدیرعامل شركت آب منطقه ای هرمزگان به مطالعه برای افزایش تعداد سدها در استان هرمزگان اشاره نمود و اظهار داشت: در استان هرمزگان ۱۰ رودخانه اصلی وجود دارد كه ظرفیت راه اندازی سد با ظرفیت و گنجایش بالا را دارا هستند و كار مطالعاتی و تحقیقاتی برای راه اندازی سد بر روی این رودخانه های استان در حال انجام می باشد.
ملائی با اشاره به اینكه اجرا و ساخت سد سَرنی در سال ۹۴ شروع شده و در نیمه دوم سال آینده به بهره برداری می رسد، خاطرنشان كرد: ظرفیت مخزن ذخیره سازی آب سد سرنی به حدود ۷۰ میلیون مترمكعب می رسد كه علاوه بر اختصاص قریب به ۱۲ میلیون مترمكعب برای مصارف خانگی شهرستان میناب، در بخش كشاورزی و تأمین منابع آبی دشت های منطقه مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با اشاره به كاهش ۵۰ درصدی برداشت آب های زیر زمینی در شهرستان میناب، افزود: با اختصاص آب ذخیره شده سد ها به زمین های كشاورزی در بخش شمالی شهرستان میناب، علاوه بر كاهش هزینه بهره برداری محصول بر رونق كشت و ایجاد شغل و كاهش بیكاری متأثر بوده و باعث رضایت مندی كشاورزان منطقه شده است.
این مسئول افزود: در استان هرمزگان ۲۰ هزار فقره چاه مجاز دارای پروانه بهره برداری وجود دارد كه برای كنترل و آگاهی از میزان آب برداشتی سفره های زیرزمینی، در۲۵ درصد از این چاهها یعنی پنج هزار و ۵۰۰ فقره چاه كنتور نصب شده است.
ملایی تعداد چاه های غیرمجاز در استان را چهار هزار و ۳۰۱ فقره عنوان نمود و تصریح كرد: از چاه های غیر مجاز مقدار ۳۵۰ میلیون متر مكعب آب برداشت می شود كه این برداشت معادل ۲۰ درصد آب های برداشت شده در استان است.
مدیرعامل شركت آب منطقه ای هرمزگان تصریح كرد: شهرستان پارسیان یكی از مناطق پیش رو در نصب كنتور آب بوده است كه حدود ۹۰ درصد چاه های كشاورزی خویش را مجهز به كنتور كنترل آب كرده است.
ملایی با اشاره به اینكه زمین های كشاورزی فاقد پروانه بهره برداری می توانند با تشكیل پرونده مشمول دریافت مجوز شوند، اظهار داشت: حدود یك هزار حلقه چاه با پیگیری و روال قانونی كار صدور پروانه بهره برداری برای آنها در دست اقدام است.
این مسئول افزود: نوسازی فاز دوم خط انتقال آب میناب – بندرعباس به طول ۱۴كیلومتر و با هزینه ۶۰ میلیارد تومان در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ به بهرداری می رسد. مرحله اول نوسازی این طرح هم پارسال به طول ۱۶ كیلومتر به بهره برداری رسیده بود.
مدیرعامل شركت آب منطقه ای هرمزگان به بخشی از برنامه ها و پروژه های آبی در حال ساخت اشاره نمود و اظهار داشت: تصویه خانه سد سرنی، راه اندازی مخزن ۲۰ هزار مترمكعبی برای افزایش ضریب ذخیره آب شهر بندرعباس، انتقال آب به دشت جاسك برای توسعه بخش كشاورزی و رونق تولید، ساماندهی و ایمن سازی در ۱۴ نقطه رودخانه ها ی استان و ایجاد سد های كوچك و مطالعات ساخت سد های بزرگ، از مهمترین بخش های در حال پیگیری استان هرمزگان هستند.






منبع:

1398/09/21
15:45:55
5.0 / 5
4449
تگهای خبر: آب , بندرعباس , دریا , سفر
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش