تدابیر طب سنتی ایرانی؛

استشمام رایحه خوشبو در هوای آلوده


استشمام رایحه خوشبو در هوای آلوده به گزارش فاما كیش عضو هیئت علمی دانشكده طب سنتی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، به بعضی از تدابیر طب سنتی برای كاهش و خنثی شدن اثرات منفی و ضایعات آلودگی هوا، اشاره و تاكید نمود.


به گزارش فاما كیش به نقل از مهر، مژگان تن ساز، با اشاره به اینكه تهران و بعضی از شهرهای كشور این روزها در بدترین شرایط آلودگی هوا قرار دارند، اظهار داشت: زمانی كه هوا آلوده می شود، از مصرف غذاهای غلیظ و دیرهضمی مانند فست فودها، سرخ كردنی ها، حلیم، كله پاچه، گوشت گاو و گوساله، ماكارونی، پیتزا، الویه، مواد غذایی كنسروی و صنعتی پرهیز كنید. وی با اشاره به اینكه در شرایط هوای ناسالم، با هر تنفس مواد آلوده وارد بدن می شود، لزوم اهمیت مواد خوردنی و آشامیدنی سالم را مورد تاكید قرار داد و اضافه كرد: بوییدن مواد خوشبو، یكی از راهكارهای كاهش عوارض آلودگی هوا است و سفارش می شود در روزهایی كه هوا آلوده است، از رایحه گل های خوشبو استفاده نماییم. تن ساز افزود: در روزهایی كه هوا آلوده است، استفاده و انتشار بوهای خوش همچون لیمو، پرتقال، سیب، به، زعفران، بهارنارنج، خیار، گل مریم و نرگس كمك زیادی به كاهش اثرات مخرب آلاینده می كند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، اظهار داشت: بوهای خوش، اعضای اصلی بدن كه شامل قلب، مغز و كبد می شود را تقویت می كند، شادی بخش بوده و توان عمومی بدن را می افزایند. تن ساز تصریح كرد: از جانب دیگر پرهیز از كارهای كاهنده قوا مانند خواب ناكافی و شب زنده داری، مواجهه با هوای بسیار سرد، مواجه بلند مدت با امواج الكترومغناطیس هم ضروری می باشد. وی با اشاره به این كه فعالیتهای بدنی و ورزش سنگین در هوای آلوده، بیشتر از این كه فایده داشته باشد، مضر است، تصریح كرد: مهم ترین وظیفه هوا اكسیژن رسانی به قلب است ازاین رو زمانی كه با تحرك و فعالیت بدنی اكسیژن رسانی به درستی انجام نشود قلب ضعیف و خطرات جدی سلامت افراد را تهدید خواهد نمود. تن ساز اضافه كرد: مردم برای مقابله با ضررهای ناشی از آلاینده های هوا میوه و سبزیجات بیشتری مصرف كرده و مصرف سیب، به و یك لیوان شیر را در برنامه روزانه خود داشته باشند. وی با اشاره به اینكه در بین میوه ها به و سیب، سرب را جذب می كند و مانع رسیدن صدمه به سلول های بدن می شود، توضیح داد: استفاده از تركیبات میوه به و سیب به شكل مربا و یا تهیه شربتی متشكل از سیب، به، گلاب، عرق بیدمشك، زعفران و عسل می تواند تا حد زیادی به بازسازی بدن و تقویت قلب كمك نماید. تن ساز با اشاره به تاكید حكمای ایرانی بر توجه به آب وهوای محل زندگی بعنوان یكی از شش اصل ضروری حیات، به راهكارهای این مكتب غنی طبی برای كاهش عوارض آلودگی هوابر بدن اشاره نمود و افزود: باید برای كاهش عوارض آلودگی از مصرف خوراكی های یبوست آور مانند گوشت گاو و گوساله، گوشت های صنعتی مانند، سوسیس و كالباس، غذاهای خشك، عدس پلو، موز سفت، خرمالوی نارس و گس، میوه های ترش و سنجد پرهیز كرد. این متخصص طب سنتی با اشاره به اینكه مصرف روزانه دو عدد انجیر پیش از هر وعده غذایی سفارش می شود، اظهار نمود: انجیر حاوی مقادیر فراوانی فیبر است ازاین رو می توان برای تامین فیبر مورد نیاز بدن انجیر را در رژیم غذایی قرارداد، چون فیبر موجود در انجیر غیر محلول است به مرتفع ساختن یبوست هم كمك می نماید. ایشان در ادامه با اشاره به اینكه با دود كردن اسپند می توانیم آلودگی هوا را از داخل خانه ها نماییم، تصریح كرد: دود كردن اسپند برای ضدعفونی كردن هوای داخل منازل بسیار مؤثر است. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، با ذكر این مطلب كه جوشاندن و استنشاق بوی سركه یكی از روش های تصفیه هوای خانهاست، سفارش كرد: یكی از طریق های زدودن میكروب های آلوده و گرد و غبار در داخل منزل استفاده از سركه است. تن ساز در ادامه یكی دیگر از طریق های پاكیزه كردن هوای خانه را، مرطوب كردن نسبی فضا در مواقعی كه هوا خشك است ذكر كرد.

1398/10/03
12:50:17
5.0 / 5
3723
تگهای خبر: آب , تخصص , صنعت , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش