یك استاد دانشگاه:

در ایران به فرهنگ استفاده از فضای مجازی توجه نمی گردد


در ایران به فرهنگ استفاده از فضای مجازی توجه نمی گردد فاما كیش: یك استاد دانشگاه معتقد است: صحبت از فضای مجازی راحت نیست چونكه یك عرصه جدیدی است كه همه ما امروزه با آن سروكار داریم. تفاوت بین سه واژه واقعیت، حقیقت و مجاز چیست؟


به گزارش فاما كیش به نقل از ایسنا، محمدكمالی در نشست" لطمه شناسی و جرم شناسی ارتباط فضای مجازی" در دانشگاه پیام نور، اظهار داشت: واقعیت آن چیزی است كه وجود دارد و ما می توانیم آنرا لمس نماییم، مانند تمام اشیاعی كه در اطراف ما وجود دارند، حقیقت باز آن چیزی است كه ما نمی توانیم آنرا ببینیم اما آرمان و ایده آل است، مجاز باز در حقیقت آن چیزی است كه وجود دارد اما آنرا نمی بینیم مانند ارتباطات موجود در فضای مجازی.
وی با بیان این كه می توان گفت از چهار عصر اینترنت عبور كرده ایم، اضافه كرد: این عصرها عبارتند از عصر كشاورزی، عصر صنعتی، عصر اطلاعات و دانش و عصر سایبر.
كمالی افزود: در گذشته ارتباطات سنتی بود و در سال های اخیر نوعی ارتباط جدید را تجربه می نماییم به نام فضای سایبر یا مجاز.
وی عنوان كرد: در عصر جدید با چند فناوری با عناوین شبكه های اجتماعی، ابزار های ارتباطی، تلویزیون های هوشمند، كنسول های بازی و موقعیت یاب ها روبه رو شدیم. در فضای مجازی نوعی جدید از ارتباطات را داریم به نام شبكه های اجتماعی كه در حقیقت حلقه اصلی ارتباطات در فضای مجازی را اگر دنبال نماییم به شبكه های اجتماعی خواهیم رسید.
كمالی اشاره كرد: شبكه های اجتماعی در حقیقت گروه ها وشبكه هایی متشكل از افراد هستند كه به شكل تارهای عنكبوت به یكدیگر متصل می شوند. اولین بار كه اینترنت در ایران شكل گرفت در سال 78 بود كه در آن زمان از آن بعنوان نسل اول یاد می شد، در این نسل كاربران تنها می توانستند محتوایی را بارگزاری كنند یا به عبارتی می توانستند یك سایت اینترنتی داشته باشند، اما امكان نظر دادن در مورد یك سوژه وجود نداشت.
این استاد دانشگاه بیان كرد: در نسل دوم اینترنت شبكه های اجتماعی شكل گرفتند و نسل جدیدی به نام وبلاگ ها به وجود آمد كه امكان بیان نظرات در آن جا فراهم گردید. اما این امكان كه نظرات مخاطبان به صورت هم زمان دریافت شود وجود نداشت. در نسل جدید و نوین شبكه های اجتماعی كه مشهور ترین آن فیس بوك است، در این نسل از اینترنت هم نظرات كاربران منتشر میگردد و هم مخاطبان به صورت آنلاین نظرات و دیدگاه خودرا بیان كنند.
كمالی اظهار نمود: كاربر كسی است كه هم محتوا تولید می كند و هم نظرات مخاطبان را دریافت می كند. پس كاربر اینترنت تنها تولید كننده محتوا نیست. از سه عصر نامبرده شده بعنوان عصر های متن، فرامتن، تصویر و فرا تصویر یاد میگردد. اینستاگرام به جذاب ترین شبكه مجازی تبدیل گشته است و علت آن باز كم شدن زمان برای افراد برای دسترسی به پیام تصویری و انتقال مطالب از راه تصویر راحت تر است.
وی ادامه داد: یكی دیگر از كاربردهای فضای مجازی، استفاده از بازی های آنلاین و احداث بازار كسب و كار می باشد.شبكه های ماهواره ای باز مانند فضای مجازی كاركرد آگاهی و اطلاع رسانی دارند. همه مطالب دراین فضا مثبت نیستند. یكی از چالش های عمده ما در فضای مجازی بحث هویت است. افراد دوهویتی اند. بدین سان شخص با دو هویت در فضاهای مجازی حاضر میگردد و در یكی از این شخصیت ها و هویت ها تلاش می كند با انتخاب كردن نام مستعار و انتشار مطالب و تصاویری متفاوت از آنچه كه در فكر و عقیده خود دارد و به تبع آن تأمین مطالب از راه كپی كردن كه به آن دزدی باز گفه میگردد اهتمام در پنهان كردن هویت اصلی خود است.
كمالی بیان كرد: این ها نشان از مشكل هویتی انسان ها در ایران است اما در كشورهای پیشرفته برای این سوژه استانداردهایی تعریف شده است.
وی درانتها اظهار داشت: فرهنگ استفاده از فضای مجازی از مهم ترین و ضروری ترین موارد است كه متاسفانه در ایران اصلا به آن توجه نمی گردد.
همین طور در ادامه یك استاد دانشگاه در این نشست عنوان كرد: برگزاری چنین نشست هایی برای دانشجویان بسیار مثمرثمر خواهد بود. متاسفانه پدیده ای كه ناگزیر هستیم و لاجرم مورد استفاده قرار می گیرد.
معصومه زارعیان اضافه كرد: فضای مجازی نسل جدیدی از ارتباطات اجتماعی است كه ناخواسته وارد آن شده ایم اما بدون برنامه! اگر روش استفاده از شبكه های اجتماعی را آموزش ببینیم اوضاع بهتر خواهد بود.
وی افزود: معضل بزرگی كه متاسفانه در جامعه ما وجود دارد این است كه پیش از این كه یك پدیده وارد جامعه شود كاربرد استفاده از آنرا یاد بگیرد، هرچند كه در تمام دنیا اینترنت و وسایل ارتباط جمعی، موبایل و ماهواره ها پدیده های بدی نیستند، در این نشست باز امیدواریم بهترین روش های استفاده از فضای مجازی را نمایش نماییم.
زارعیان درباب عیب اصلی این ارتباطات بیان كرد: اساسا ارتباط فضای مجازی بر متن استوار است و بنا بر این نشانه های بصری و شنیداری در این تعامل به میزانی كه لازم است بهره نمی بریم، همین طور دلیل این سوژه هم این است كه بدون این كه طرف مقابل را بشناسیم، به گفت و گو با او می نشینیم این سوژه به دفعات موجب احداث مشكلات در خانواده ها شده است از طرفی سبب زیاد شدن فاصله بین فرزندان و والدین میگردد و آرامش فضای خانه را برهم می زند.
این استاد دانشگاه اشاره كرد: یكی از لطمه های اینترنت اعتیاد به اینترنت است. هركدام از ما اگر توان این كه برای مدت زمان یك ماه به صورت كلی از اینترنت خداحافظی نماییم می توان گفت اعتیاد نداریم. 98 درصد افرادی كه در كنكور موفق به كسب رتبه های خوب شده اند كسانی بوده اند كه به صورت كلی یا موبایل نداشته اند یا تنها برای برقراری تماس از آن استفاده می كرده اند.
وی اشاره كرد: قرار نیست صنعت و تكنولوژی را از زندگی حذف نماییم، اما می توانیم استفاده از آنرا به شكل صحیح انجام دهیم.
زارعیان اضافه كرد: فرهنگ سازی جهت استفاده از فضای مجازی باید صورت بگیرد. این فرهنگ سازی باید از سنین كودكی شروع شود.
وی درانتها اظهار داشت: اگر بتوان فاصله میان والدین و فرزندان را بتوان كاهش داد و مشكلات میان آنها حل شود و همین طور با در نطر گرفتن سختگیری های والدی تا حدودی این اعتیاد به اینترنت را كمتر یا كنترل كرد.




1397/09/19
14:51:54
5.0 / 5
4687
تگهای خبر: احداث , پیشرفت , تكنولوژی , دریا
این مطلب فاما کیش را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱

famakish.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فاما كیش محفوظ است

فاما كیش

تجارت و گردشگری در کیش